Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Συνεχίζουν τον αγώνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους

Με πολύμορφη δράση απέναντι στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας και στον σχεδιασμό για νέα αντιδραστικά μέτρα, για τη διεκδίκηση των αναγκών τους, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές.

Γεμίζοντας τα αμφιθέατρά τους στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων τους, αποφασίζουν μαζικά τη συνέχιση του αγώνα, με κάθε σχολή να στέλνει μήνυμα διεκδίκησης για τις ανάγκες τους, για πτυχία με αξία - για δωρεάν σπουδές. Παράλληλα δηλώνουν ότι θα βρεθούν απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω εμπορευματοποίηση των σπουδών τους, με την εφαρμογή του νέου νόμου, αλλά και απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στον προγραμματισμό του για το 2024.

Με διάφορες μορφές πάλης, με συλλαλητήρια και νέες δράσεις, με πολύμορφες πρωτοβουλίες, αποφάσισαν να οργανωθούν η ενημέρωση και η διεκδίκηση σε κάθε Τμήμα, να μαζικοποιηθούν οι σύλλογοι, και κατέληξαν σε νέες κινητοποιήσεις. Ενδεικτικά κάποιοι σταθμοί το επόμενο διάστημα:

- Μαζικές ενημερώσεις και συζητήσεις σε κάθε έτος για τον μεγάλο αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και και για το πώς συνεχίζεται.

- Κινητοποίηση στα γραφεία της CvC, της εταιρείας που σχεδιάζει το άνοιγμα ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής, αύριο Παρασκευή στις 10 π.μ.

- Πολύμορφες κινητοποιήσεις την Τρίτη 19 Μάρτη, με μέρα πανελλαδικής δράσης των φοιτητικών συλλόγων από κοινού, για τη δωρεάν φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών.

Πολύμορφες δράσεις αποφασίζονται στις Γενικές Συνελεύσεις
Πολύμορφες δράσεις αποφασίζονται στις Γενικές Συνελεύσεις
- Κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των σχολών για τις επιμέρους διεκδικήσεις σε κάθε Ιδρυμα, με αίτημα κάθε Γενική Συνέλευση Τμήματος να πάρει θέση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Οι φοιτητές δείξαμε τη δύναμή μας! Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, με μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες, με την αγωνιστική μας αδιαλλαξία, καταφέραμε να υψωθεί ένα πανελλαδικό, οργανωμένο κίνημα που αντιπαρατέθηκε με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης μέσα από τον "Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης". Αμφισβητήσαμε την κυρίαρχη αντίληψη που εμφανίζει ως "δεδομένο και αυτονόητο" το να χρυσοπληρώνουν οι γονείς μας φροντιστήρια, νοίκια, δίδακτρα, την πολιτική που αντιμετωπίζει τις σπουδές ως εμπόρευμα, για να πάρουμε ένα πτυχίο ή μεταπτυχιακό στην κατ' όνομα "δημόσια - δωρεάν" Εκπαίδευση.

Γνωρίζουμε πως ο αγώνας που δίνουμε απαιτεί αντοχή και διάρκεια, έχει στόχο και προοπτική το πανεπιστήμιο που συμβαδίζει με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις κοινωνικές ανάγκες. Γι' αυτό και ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε χθες, ούτε θα τελειώσει αύριο. Θα συνεχίζεται με όλες τις μορφές και αιτήματα, μέσα από μικρές και μεγάλες μάχες, αντλώντας δύναμη από το δίκιο μας και από κάθε νέα και νέο που δεν συμβιβάζεται.

Ο αγώνας τώρα συνεχίζεται και δυναμώνει για τις δικές μας ανάγκες», σημειώνεται ενδεικτικά σε αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων πανελλαδικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ