Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Να παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του, που συζητήθηκε χθες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Ο Ν. Αμπατιέλος εξήγησε ότι 13 Σύλλογοι Γονέων (όλοι οι Σύλλογοι της Καλλίπολης Πειραιά) ζητούν να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση μετατροπής του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό και διασύνδεσής του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία, καθώς έτσι καταργείται ένα ακόμα σχολείο της γειτονιάς. Πρόσθεσε ότι με την κατάργηση του 1ου Γυμνασίου ο μεγάλος όγκος των μαθητών θα μετακινηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, που απέχει 1,5 χιλιόμετρο (22 λεπτά με τα πόδια) από το 1ο Γυμνάσιο, ενώ στοιβάζουν σαν «σακιά» τον έναν μαθητή πάνω στον άλλο στα υπόλοιπα Γυμνάσια, που τα βαφτίζουν όμορα, σε τάξεις των 26 και 27 μαθητών.

Είναι επίσης πιθανό - συνέχισε - τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό να ακολουθήσει η πρόταση για μετατροπή και του 1ου ΓΕΛ Πειραιά σε Πειραματικό. Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, καθώς τα ΓΕΛ είναι ακόμα λιγότερα από τα Γυμνάσια και είτε στεγάζονται σε ακατάλληλο κτίριο (13ο ΓΕΛ Πειραιά), είτε είναι υπερκορεσμένα (ΓΕΛ Καλλίπολης, με 18 Τμήματα Γενικής Παιδείας και 422 μαθητές). Αν το 1ο ΓΕΛ Πειραιά ήταν σήμερα και αυτό Πειραματικό, επεσήμανε ο Ν. Αμπατιέλος, οι μαθητές του κέντρου του Πειραιά θα έπρεπε να εγγραφούν σε πολύ απομακρυσμένα ΓΕΛ.

Και ξεκαθάρισε ότι οι γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, όπως και ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους, απαιτώντας να παρθεί πίσω η σχετική απόφαση.

Το αίτημα ανάκλησης της απόφασης απέρριψε εξαρχής η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, λέγοντας ότι ήταν «πάγιο αίτημα» η διασύνδεση των τριών Δημοτικών Σχολείων που λειτουργούν ως Πειραματικά με ένα Γυμνάσιο, και ότι ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατέθεσε τη σχετική πρότασή του με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Στη δευτερολογία του ο Ν. Αμπατιέλος παρουσίασε συνολικά την άσχημη κατάσταση των σχολείων στον Πειραιά, που είναι ελάχιστα, κακοσυντηρημένα, άλλα έχουν κοντέινερ και άλλα μετρούν πάνω από έναν αιώνα ζωής. «Σε αυτήν την κατάσταση έρχεστε να μετατρέψετε ένα σχολείο σε Πειραματικό, γεγονός που δείχνει τις προτεραιότητές σας, διώχνοντας από αυτό το σχολείο τα παιδιά της γειτονιάς», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά πήρε ομόφωνη απόφαση με την οποία ζητά να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ