Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης - Καμία εμπλοκή στον πόλεμο!

Καμία εμπλοκή στους πολέμους σε Ερυθρά Θάλασσα και Ουκρανία, ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στη Θεσσαλία: Αυτά τα μηνύματα έστειλε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα, με αφορμή και την επίσκεψη του Τζ. Τσούνις στην πόλη. Ακούστηκαν από την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έγινε η συγκέντρωση του ΚΚΕ, έως την 1η στρατιά στη Λάρισα, όπου είναι η έδρα του επιχειρησιακού στρατηγείου της αποστολής «EUNAVFOR Aspides» της ΕΕ, στην οποία συμμετέχει η ελληνική φρεγάτα «Υδρα». Ακούστηκαν και στους κεντρικούς δρόμους, κατά την πορεία που πραγματοποιήθηκε, με συνθήματα κατά των στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε πως «είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Τσούνις, που σήμερα επισκέπτεται τη Λάρισα. Είναι ανεπιθύμητος και κάθε εκπρόσωπος των φονιάδων λαών». Πρόσθεσε ότι «ο Αμερικανός πρέσβης είναι προσκεκλημένος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για να συζητήσουν για μπίζνες, να λογαριάσουν πώς θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Οι Ελληνες επιχειρηματίες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για μερίδιο από τη ματωμένη λεία του πολέμου, όταν αρχίσει το μοίρασμα».

Αναφερόμενος στις ραγδαίες και επικίνδυνες εξελίξεις επεσήμανε ότι «κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή να μένει θεατής, όταν η φωτιά του πολέμου φουντώνει γύρω μας», για τη δε Παλαιστίνη ότι ΗΠΑ και ΕΕ κάνουν πλάτες στο Ισραήλ επειδή «στόχος τους είναι η εξόντωση του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης, που δεκαετίες τώρα παλεύει για τη δική του πατρίδα». Υπογράμμισε ακόμα ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, στηριζόμενη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση και τα άλλα ακροδεξιά μορφώματα, στηρίζει την ισραηλινή πολεμική επιχείρηση, τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, εγκληματώντας κατά της ανθρωπότητας». Καταδεικνύοντας την εμπλοκή στον πόλεμο, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έστειλε την πυροβολαρχία "Patriot" στη Σαουδική Αραβία και τώρα έστειλε τη φρεγάτα "Υδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της "προστασίας της ναυσιπλοΐας". Μάλιστα ανέλαβε και τη διοίκηση της πολεμικής ναυτικής αποστολής "Aspides" της ΕΕ, που υλοποιείται σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιχείρηση όπου ηγούνται οι ΗΠΑ».


Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «είναι απολύτως δίκαιες οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στις γραμμές των στελεχών και των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων γι' αυτήν την κυνική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Στείλανε δεκάδες άντρες και γυναίκες, πλήρωμα αυτής της φρεγάτας, εκεί που τα ραντάρ των πλοίων μετράνε καθημερινά δεκάδες εναέριες και όχι μόνο επιθέσεις». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, όπου «κατέθεσε την πραγματικά συγκλονιστική μαρτυρία της, την αντίθεσή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εν ενεργεία στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, εν ενεργεία αντισμήναρχος», ενώ αναφερόμενος στο πλήρωμα της φρεγάτας υπογράμμισε πως «δεν πάνε στο "στόμα του λύκου" για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως ορκίστηκαν. Δεν πήγαν εθελοντικά. Αυτοί που επιβαίνουν σ' αυτό το πλοίο άφησαν πίσω τους οικογένειες, μάνες και πατεράδες, γυναίκες, κάποιοι και παιδιά, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαζί τους».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, που κρατάει δύο χρόνια, ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται την Ουκρανία «και να παριστάνει τον "ήρωα πολέμου", δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να παρασύρει τη χώρα και τον λαό μας όλο και πιο βαθιά σε αυτήν την αιματηρή σύγκρουση».

«Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η κυβέρνηση να στέλνει όπλα και πυρομαχικά, για να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις, για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τον λαό νοικοκύρη στη χώρα μας», πρόσθεσε. Και υπογράμμισε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να μεταφέρει το αντιπολεμικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, «με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για μια μεγάλη πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!».

Αιφνιδιαστική παρέμβαση στον χώρο όπου οι βιομήχανοι «υποδέχονταν» τον πρέσβη

Νωρίτερα έγινε παρέμβαση του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του Αμερικανού πρέσβη, στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Με μια αιφνιδιαστική παρέμβαση τα μέλη του ΚΚΕ έσπασαν τον φραγμό της αστυνομίας και έφτασαν μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου, ανοίγοντας πανό μπροστά από το ξενοδοχείο και στέλνοντας το μήνυμα ότι «είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λάρισα». Επίσης, σε μια συμβολική κίνηση, έκαψαν τις σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεπιθύμητα τα αμερικανικά γεράκια του πολέμου στην Ελευσίνα(2024-04-25 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στη Λάρισα(2024-03-13 00:00:00.0)
Οποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει(2024-02-27 00:00:00.0)
Στο «στόμα του λύκου» παιδιά του ελληνικού λαού(2024-02-17 00:00:00.0)
Ετοιμη να λύσει κάβους η φρεγάτα «Υδρα»(2024-02-13 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την αποστολή πολέμου στην Ερυθρά(2024-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ