Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Συγκεκριμένα αποτελέσματα» περιμένει ο Ερντογάν

«Το θετικό κλίμα το οποίο επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο ευχόμαστε να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε στην Αγκυρα, με τη συμμετοχή ξένων διπλωματών αλλά και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Αξιοποιώντας και αυτήν την περίσταση για να σημειώσει πως η Τουρκία είναι ενεργό και ισχυρό μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια και αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την ασφάλειά του, υπεραμύνθηκε του αναβαθμισμένου ρόλου που η Αγκυρα διεκδικεί και ως «διαμεσολαβήτρια», έκρινε σκόπιμο να διατυπώσει νέες κατηγορίες κατά του Ισραήλ και ειδικά της σημερινής του ηγεσίας, λέγοντας πως «ο Νετανιάχου και το δίκτυο δολοφονίας του αναστατώνονται. Δοκίμασαν τα πάντα, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να σταματήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν να κραυγάζει το δίκαιο και την αλήθεια». Δεν παρέλειψε δε να πει ότι «την Παρασκευή φιλοξενήσαμε στην Κωνσταντινούπολη τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι. Μετά τις (δημοτικές, στα τέλη Μάρτη) εκλογές θα φιλοξενήσουμε τον Πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Πούτιν (...) Πρέπει να αποφευχθούν οποιαδήποτε βήματα που θα κλιμακώσουν τις συγκρούσεις στην περιοχή και θα προκαλέσουν την επέκτασή τους στο ΝΑΤΟ».

Μιλώντας δε για τα Βαλκάνια, είπε ότι «όπως πάντα, είμαστε υποστηρικτές των μέτρων που συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη», περηφανευόμενος που «από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουμε αναλάβει τη διοίκηση της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο».

Ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί λύση αγνοώντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και την κυρίαρχη ισότητά της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ