Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Ανακοίνωση με αφορμή τη διεξαγωγή ΝΑΤΟικής άσκησης στο Λευκαντί του δήμου Χαλκίδας

«

Κανένας εφησυχασμός! Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη διεξαγωγή ΝΑΤΟικής άσκησης στο Λευκαντί του δήμου Χαλκίδας.

Κάνει αναφορά στις δηλώσεις του κ. Δένδια, υπουργού Εθνικής Αμυνας - που παραβρέθηκε και παρακολούθησε την διεξαγωγή της άσκησης - ο οποίος την χαρακτήρισε «επωφελής για την ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία των κρατών», υπογραμμίζοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποτελούν πρόκληση. Οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στην εκπαίδευση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων με αμερικάνικες και ΝΑΤΟικές δυνάμεις με στόχο την ανάπτυξη ετοιμότητας της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ για τους πολεμικούς σχεδιασμούς της στην περιοχή».

Τονίζει επίσης ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και την πλήρη σύμπνοια όλων των δυνάμεων του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση, η εμπλοκή της Ελλάδας κλιμακώνεται επικίνδυνα στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, βάζοντας τη χώρα σε νέους κινδύνους, μετατρέποντάς την σε στόχο αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμφέροντα» και προσδιορίζει:

  • «Υπογράφονται κατάπτυστα "μνημόνια συνεργασίας" με τις ΗΠΑ, που διαμορφώνουν για πρώτη φορά το πλαίσιο για την άμεση υπαγωγή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε αμερικανική διοίκηση, ακόμα και για πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Είναι σε εξέλιξη η αποστολή της φρεγάτας "Υδρα" και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας.
  • Εκτυλίσσονται επικίνδυνες "διευθετήσεις" στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο για τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Ο λαός μας πληρώνει ήδη πολύ ακριβά τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους:

  • 7 δισ. τον χρόνο για ΝΑΤΟικές ανάγκες και δαπάνες
  • F-35 συνολικού κόστους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων
  • 50 δις. από κονδύλια της ΕΕ για όπλα και πυρομαχικά στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας.

Καλούμε τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

"ΟΧΙ" στη μετατροπή της χώρας μας σε "αιχμή του δόρατος" στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

"ΝΑΙ" στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό, να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ