Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΣ
Ολοι δήλωσαν στήριξη στον αγώνα μας, μόνο το ΚΚΕ τον στήριξε πραγματικά

RIZOSPASTIS

Δεν χρειάζονται συστάσεις μεταξύ μας. Οι περισσότεροι εδώ μέσα με γνωρίζετε αρκετές δεκαετίες από τη συνδικαλιστική μου δράση στη ΛΑΡΚΟ μέσα από τους συνδυασμούς τους οποίους στήριζαν είτε το ΠΑΣΟΚ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κλείσαμε 4 χρόνια αγώνα για την υπεράσπιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των εργαζομένων, του τόπου μας.

Δεν υπήρξε αγώνας που να μην ανταποκριθεί το ΚΚΕ στο κάλεσμά μας. Ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης των συνδικαλιστών που υπήρχαν στο Σωματείο.

Οι εξελίξεις και τα ιστορικά γεγονότα που εξελίχθηκαν αυτά τα 4 χρόνια με οδήγησαν να αναθεωρήσω αντιλήψεις όπως: «Το ΚΚΕ είναι δογματικό κόμμα που φέρνει αποφάσεις από τα πάνω, δεν εμπιστεύεται ανθρώπους που δεν ελέγχει» κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Ηταν Δεκέμβριος του 2019, όταν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ προετοίμαζαν το πρώτο συλλαλητήριο απέναντι στην εκποίησή της, με άλλο ΔΣ. Στα πλαίσια της προετοιμασίας πήγαμε σε όλα τα κόμματα να τα ενημερώσουμε και όλοι μάς είπαν πως στηρίζουν τον αγώνα μας.

Δήλωσε και το ΚΚΕ τη στήριξή του. Η διαφορά από τα άλλα κόμματα είναι ότι το ΚΚΕ με σεμνότητα και απλότητα τον στήριξε. Θυμάμαι τα λόγια του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος μας είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Ο,τι ζητήσετε το ΚΚΕ είναι στη διάθεσή σας. Θα κινητοποιήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να διαδοθεί το δίκιο σας. Εσείς κρατήστε την ενότητά σας και μη φοβάστε. Είμαστε δίπλα σας, μαζί και μπροστά».

Δεν υπήρξε συγκέντρωση, συλλαλητήρια που κάναμε στην Αθήνα, που να μη μας τα είχαν ετοιμάσει όλα.

Δεν είναι υπερβολή να πω πως ο σύντροφος Δημήτρης και αρκετά άλλα στελέχη του ΚΚΕ έχουν κάνει τη ΛΑΡΚΟ δεύτερο σπίτι τους.

Προβλήματα που προέκυπταν, που δεν ξέραμε τι να κάνουμε, έκατσαν και τα συζητήσαμε ώρες ολόκληρες για να βρούμε μια λύση. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί 4 χρόνια. Θα μας είχαν τελειώσει το πρώτο εξάμηνο. Εάν δεν υπήρχε το ΚΚΕ και η αλληλεγγύη των εργαζομένων όλης της Ελλάδας.

Αυτά που λέω είναι αλήθεια. Δεν υπήρχε συνάντηση σε υπουργείο που να μην είχαμε αλληλεγγύη από σωματεία εργαζομένων που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

Μέσα σ' αυτά τα 4 χρόνια προσωπικά έχω ζήσει όσα δεν έζησα 30 χρόνια σαν συνδικαλιστής. Ημουν 27 και τώρα είμαι 57. Υπό άλλες συνθήκες θα ήμουν τώρα στη σύνταξη, ευτυχώς που βγήκαν οι υποτίθεται αριστερές κυβερνήσεις και το πρώτο που έκαναν ήταν να αυξήσουν τα όρια συνταξιοδότησης, 10.700 ένσημα έχω, πόσα να πληρώσουμε ακόμα για να βγούμε στη σύνταξη; Κι έρχονται τώρα και μας λένε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας... Ποιος τα ψήφισε αυτά; Ποιος; Ο υπουργός, ο συντοπίτης μας, ο κ. Σταϊκούρας. Ψήφισε την ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ.

Και είναι διαχρονικά, επειδή είμαι 30 χρόνια από διάφορα συνδικαλιστικά μετερίζια, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και τα ξέρω καλά, ήταν μέσα σε όλα και στις εργολαβίες που διόριζε και τις προσλήψεις που έκανε, τα θυμάμαι και τρελαίνομαι.

Και τώρα το εξωφρενικό, αυτό που έγινε με τη ΛΑΡΚΟ, δεν έχει γίνει πουθενά. Οσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν πήραν αποζημιώσεις, τα πάντα, σε μας έκοψε τις αποζημιώσεις, το 50%, μας απέλυσε και τώρα μας έχει σε ομηρία και περιμένουμε να πάει 31 ο μήνας να δούμε αν θα μας ανανεώσουν.

Η ιδιωτικοποίηση απέτυχε οικτρά. Είναι σκάνδαλο αυτό. Τα εκατομμύρια που διέθεσε η κυβέρνηση και λέει ότι κάθονται οι εργαζόμενοι και πληρώνονται (...) Προσπαθούν να στρέψουν τους εργαζόμενους τον έναν ενάντια στον άλλον.

Είμαι περήφανος γι' αυτήν την επιλογή συμπόρευσης και καλώ τους εργαζόμενους, τους συναδέλφους στη ΛΑΡΚΟ στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν ΚΚΕ για έναν και μόνο λόγο: Γιατί εκτός που το έχω δει πώς λειτουργεί και είχα άλλες ιδέες, είναι οι μόνοι που μπαίνουν μπροστά στους αγώνες και δεν είναι τυχαία η επίθεση που έγινε τώρα τελευταία στο ΚΚΕ απ' όλα τα ΜΜΕ. Γιατί κατάλαβαν ότι όλους τους αγώνες τους στηρίζει το ΚΚΕ.

Σύντροφε Δημήτρη, αγαπητά στελέχη του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σας νιώθουμε δικούς μας ανθρώπους, δεν σας βλέπουμε σαν μουσαφίρηδες που ήρθαν να κάνουν μια προεκλογική ομιλία, σας έχουμε εδώ 4 χρόνια και εύχομαι να ανεβάσει το ΚΚΕ τις δυνάμεις του στις ευρωεκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θέλουμε δουλειά, καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά»(2023-12-16 00:00:00.0)
Οι αγώνες η μόνη εγγύηση ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί(2023-03-11 00:00:00.0)
Συνεχίστε τον αγώνα, το ΚΚΕ είναι δίπλα σας!(2023-01-17 00:00:00.0)
Ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ αποτελεί φάρο, εμπνέει όλους τους εργαζόμενους!(2022-07-22 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι στο πλευρό σας!(2022-02-22 00:00:00.0)
Διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ(2022-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ