Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ
«Στρουθοκαμηλισμός», «σκοτεινή αλήθεια» και «μη μου τους κύκλους τάραττε»

Ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια που γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες για όσα είπε ο ΓΓ της ΚΕ στη Βουλή σχετικά με τους διαδικτυακούς προαγωγούς

«Αστοχία», «σεξισμός», «προσβολή για τις γυναίκες» ήταν οι λέξεις - κλειδιά στους τίτλους της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, αμέσως μετά την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, την περασμένη Πέμπτη. Σαν να τους έγραψε το ίδιο χέρι...

Ο συγχρονισμός όλου του φάσματος του αστικού πολιτικού συστήματος, από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, με τη διαστρέβλωση όσων είπε ο ΓΓ της ΚΕ και τη συκοφάντησή του, είναι πραγματικά εκκωφαντικός!

Με τα ίδια ακριβώς «επιχειρήματα», ακόμα και με τις ίδιες λέξεις, προσπάθησαν να παρουσιάσουν την άποψή τους ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια, που το ΚΚΕ «αρνείται να δει» και γι' αυτό δεν ανακαλεί όσα είπε στη Βουλή!

Υπήρξαν όμως και φωνές που στάθηκαν με αντικειμενικότητα απέναντι στις καταγγελίες του ΚΚΕ για τους προαγωγούς του διαδικτύου, αναγνωρίζοντας ότι αυτές δεν είναι μόνο βάσιμες, αλλά και ότι «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»! Πρόκειται μάλιστα για ανθρώπους από διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να τους ταυτίσει με το ΚΚΕ.

«Πικρή πραγματικότητα, που συζητιέται ευρύτατα»

Γράφει για παράδειγμα η δημοσιογράφος Ολγα Τρέμη:«(...) Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα υψηλά δίδακτρα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο φαινόμενο των sugar daddies, δηλαδή των κυρίων μιας άλφα ηλικίας που δέχονται ασμένως να αναλάβουν το κόστος σπουδών νεαρών φοιτητριών... με το αζημίωτο φυσικά. Προσκόμισε, μάλιστα, και ανάλογες αγγελίες. Κάηκε ο τόπος. Του καταλογίσθηκε έλλειψη σεβασμού προς το γυναικείο φύλο, σεξιστική αντίληψη, ενώ υπήρξε και ένας οξύτατος διάλογός του με τον πρωθυπουργό στη διάρκεια του οποίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το ΚΚΕ ως την πιο αναχρονιστική δύναμη στο Κοινοβούλιο! Και όλα αυτά γιατί;

Επειδή ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε σε μια πικρή πραγματικότητα που συζητείται ευρύτατα, αλλά ως τώρα δεν είχε διαβεί το κατώφλι της Βουλής; `Η μήπως η συγκεκριμένη αναφορά παραπέμπει στη διαπίστωση ότι γινόμαστε όλο και περισσότερο κοινωνία ανισοτήτων, με αποτέλεσμα οι νέοι που προέρχονται από λιγότερο εύπορες οικογένειες να δυσκολεύονται να αλλάξουν τη ζωή τους - γιατί η Παιδεία είναι ο δεύτερος ισχυρότερος αναδιανεμητικός μηχανισμός μετά τη φορολογία - και έτσι ορισμένοι φθάνουν στο σημείο να έλκονται από ακραίες λύσεις; Η υπεραντίδραση μάλλον συνιστά ταύτιση με το "μη μου τους κύκλους τάραττε", συνιστά υπεράσπιση του "δικαιώματος" να εθελοτυφλούμε απέναντι σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, για το οποίο όλοι μας θα έπρεπε να ντρεπόμαστε τουλάχιστον».

«Ας μην προσποιούμαστε ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...»

Ο Γιώργος Σταματόπουλος της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχολιάζει για το ίδιο θέμα: «Και τι δεν του έσυραν του γραμματέα του ΚΚΕ (...) μόνο και μόνο επειδή είπε μια αλήθεια. Ερευνες έχουν φέρει εδώ και χρόνια στο φως αυτήν την αλήθεια και είναι υποκριτές όσοι αγανακτούν τάχα με τη δημοσίευσή της. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν στηλίτευσε τη στάση ενός 30% - και όχι όλων των φοιτητριών και φοιτητών - αλλά την κατάντια του φιλελευθερισμού ως οικονομικού και ηθικού συστήματος. Ενός συστήματος που διαφημίζει μάλιστα πλατφόρμες εκπόρνευσης. Τα έχει αυτά ο φιλελευθερισμός και ας μην προσποιούμαστε ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στον πυρήνα του καπιταλισμού.

Προσποιούνται και υποκρίνονται τα κόμματα, ειδικά αυτά της αριστερής δομής και προέλευσης. Κάνουν μόκο για την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος [παρένθετες μητέρες] και λυσσάνε με την υποτίμηση - που έκανε τάχα ο κ. Κουτσούμπας - του σώματος των Δυτικών φοιτητριών. Για δες αξιολόγηση! Μα δεν είναι όλα μέλι-γάλα στο σύστημά μας - στο σύστημά τους εννοείται, αλλά αυτό δεν είναι κατανοητό για τα τηλεοπτικά κυρίως παπαγαλάκια της εξουσίας. Πώς είναι δυνατόν - ωρύονται - να λέγονται τέτοια πράγματα; Είναι αστείοι βέβαια. Είναι δυνατόν να υπάρχουν, αλλά δεν είναι δυνατόν να λέγονται; Αυτοί είμαστε, που λέει και ο γραμματέας.

Στο ζενίθ η υποκρισία και στο ναδίρ η κριτική σκέψη, η κριτική του καπιταλισμού. Και τα αριστερά κόμματα στον νήδυμόν τους (...) Εκών άκων ο κ. Κουτσούμπας ξεγύμνωσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση (...) Ζήτησε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός και κάποιοι άλλοι αρχηγοί κομμάτων -χωρίς να ντραπούν- από τον γενικό γραμματέα να ζητήσει συγγνώμη για τη σεξιστικού, λένε, χαρακτήρα δήλωσή του. Πρέπει οι ίδιοι να ζητήσουν συγγνώμη για τον ακραία υποκριτικό τους λόγο».

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, έγραψε σχετικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Θλιβεροί ατζέντηδες των ιδιωτικών ομίλων ετοιμάζονται να στήσουν μαγαζιά με ταμπέλα "Πανεπιστήμιον" ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Από δίπλα συριζαίοι βουλευτές ηρακληδείς του Προεδρικού Στέμματος (Παππάς, Λινού) ρίχνουν στην "αγορά" τη "συνταγματική νομιμότητα": Ναι μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 θα ανοίξουν τα μαγαζιά και θα σας περιμένουν! Και όλοι μαζί επιτίθενται ανήθικα στον Γραμματέα του ΚΚΕ που είπε το αυτονόητο: εκεί που τα κοινωνικά δικαιώματα γίνονται εμπόρευμα, η φτώχεια φέρνει πορνεία.

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα γαλλικών δεξιών εφημερίδων (Le Figaro). Δείτε το reportage της γαλλικής τηλεόρασης και αφού κάνετε την αυτοκριτική σας για την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, επικεντρωθείτε στον βασικό στόχο: Κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο».

Οι ...στρουθοκάμηλοι

Στο δικό του σχόλιο στο Twitter, ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος αναφέρει: «Στο απυρόβλητο λοιπόν οι πλούσιοι που επωφελούνται από την οικονομική αδυναμία πολλών απ' τους νέους. Στο απυρόβλητο το σύστημα που δημιουργεί θύματα (και) τέτοιου είδους. Στον τοίχο ομοθυμαδόν ο Κουτσούμπας που είπε τη σκοτεινή αλήθεια. Η τρομοκρατία της πολιτικής ορθότητας».

Ο Γιάννης Τριάντης, δημοσιογράφος, έγραψε στο «News247», κάτω από τον τίτλο «Ο Κουτσούμπας και οι στρουθοκάμηλοι»: «Εκόμισε γλαύκα ες Αθήνας ο Γραμματέας του ΚΚΕ. Οσα είπε για το sugar daddies και τα συναφή είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Προς τι, λοιπόν, η... έκπληξη, ο στρουθοκαμηλισμός και οι ανοησίες περί σεξισμού; Ασε τον Κουτσούμπα. Και ρίξε μια ματιά στον Independent και στην Deutsche Welle για να δεις τι λένε για το sugar daddies και τα συναφή. Διαβάζοντας θα διαπιστώσεις ότι ο Γραμματέας του ΚΚΕ και αργότερα η Παπαρήγα και ο Σοφιανός λίγα είπαν για την εκπόρνευση φοιτητριών και φοιτητών λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν τα πανάκριβα δίδακτρα στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

(...) Εν πάση περιπτώσει, είναι τουλάχιστον αστείο να εκστομίζονται ανοησίες για σεξισμό εναντίον του κ. Κουτσούμπα, όταν αυτά που είπε αναφέρονται σε γεγονότα. Φρικώδη, αλλά γεγονότα. Εκτός κι αν τον εγκαλούν επειδή όντως παρέλειψε να αναφερθεί και στους άνδρες φοιτητές που εκδίδονται. Πάντως είναι απορίας άξιον πως όσοι - πολιτικοί και δημοσιογράφοι - μίλησαν για σεξισμό και στηλίτευσαν τις δηλώσεις των στελεχών του ΚΚΕ δεν ήξεραν ή δεν φρόντισαν να μάθουν μέσω Google τι ακριβώς συμβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στις Σκανδιναβικές χώρες, στις ΗΠΑ και αλλαχού. Εκτός κι αν το ήξεραν και το παρακάμπτουν αισχυντηλά».

«Δεν το ανακαλύψαμε χτες το φαινόμενο αυτό»

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγράφει την επαγγελματική του εμπειρία για το θέμα στην ιστοσελίδα «iEidiseis»: «Στην Ελλάδα είναι κάτι σύνηθες. Δυστυχώς, αυτές οι πλατφόρμες είναι ανοιχτές πάνω από μια δεκαετία (...) Δεν σας λέω κανένα μυστικό, ούτε ο Κουτσούμπας είπε κάτι καινούργιο. Ολοι το ξέρουμε αλλά κλείνουμε τα μάτια στο φαινόμενο αυτό και κανείς δεν το θίγει δημοσίως. (...) Ας ασχοληθούν λίγο με τις λειτουργίες του Διαδικτύου που έχει τάσεις που ούτε μπορεί να φανταστεί και ούτε να φαντασιωθεί... Αυτή τη στιγμή είναι ένα διεθνές φαινόμενο και όποιος βάλει δυο λέξεις κλειδιά στο διαδίκτυο θα του βγάλει εκατομμύρια αποτελέσματα.

Εξετάζω το παγκόσμιο φαινόμενο sugaring μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν το ανακαλύψαμε χτες το φαινόμενο αυτό. Ούτε το γέννησε το μυαλό του κ. Κουτσούμπα για να προκαλέσει εντύπωση. Η παγκόσμια βιομηχανία το έχει στήσει εδώ και χρόνια σε μηχανές που κάνουν τα "παντρέματα" (...) Χτες το βράδυ περιπλανήθηκα σε αυτές τις μηχανές για να έχω νωπή εικόνα πριν σας μιλήσω. Κυριακή βράδυ ήταν εκατομμύρια οι επισκέπτες που απεγνωσμένα έψαχνε γνωριμία ο ένας με τον άλλο. Εκατοντάδες και στην Ελλάδα. Επαθα σοκ...».

Τέλος, η Σίσσυ Βωβού, στη φεμινιστική ιστοσελίδα «tomov.gr», σε άρθρο της με τίτλο «Πυροβολήστε τον πορνοπελάτη, όχι τον Κουτσούμπα», γράφει μεταξύ άλλων: «Δεν είπε και κάτι ανήκουστο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ότι πολλές φοιτήτριες καταφεύγουν στην πορνεία για να συμπληρώσουν τα εισοδήματά τους για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ή να συμπληρώσουν τα δάνειά τους που δεν φτάνουν με την αυξανόμενη ακρίβεια της ζωής και των ενοικίων. Μπορεί να ήταν άτυχη η έκφραση, αλλά είχε μια αλήθεια που κανένας άλλος δεν ξεστόμισε.

(...) Εφερε μάλιστα, όπως είδαμε, ο κ. Κουτσούμπας και φωτογραφίες από διαφημίσεις που καλούσαν τις φοιτήτριες στην εκπόρνευση για να εξασφαλίσουν το απαραίτητο εισόδημα. Κι εγώ μπορώ να σας φέρω άπειρες διαφημίσεις με ανάλογο περιεχόμενο, όπου οι "μεσάζοντες" (πάλαι ποτέ μαστροποί) διαφημίζουν την πραμάτεια και κάνουν τους συνδέσμους, με το αζημίωτο (...) Ας βάλουμε δυο λέξεις στο ψαχτήρι, prostitution και students, και θα μας βγουν χιλιάδες δημοσιεύματα για να μελετήσουμε λίγο το φαινόμενο. Καταραμένη φτώχεια, λοιπόν, καταραμένη πατριαρχία, καταραμένος πορνοπελάτης, αλλά όχι καταραμένος Κουτσούμπας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγχαρητήρια μηνύματα για το Συνέδριο(2021-06-30 00:00:00.0)
Να γνωρίσει η νέα γενιά τις ομορφιές και τη μεγάλη ηρωική Ιστορία αυτού του τόπου(2019-07-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2018-09-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Αρη Βελουχιώτη(2015-06-20 00:00:00.0)
Αθλιοι ψεύτες(2014-05-14 00:00:00.0)
Ζούσε τη ζωή της(2013-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ