Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ - CD «ΚΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ» - «ΣΠΟΥΔΗ ΣΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΛ. ΜΑΓΙΑΚΟΒΣΚΗ»

Πραγματοποιήθηκε χτες στον Κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών - «Black Duck Garden» η εκδήλωση παρουσίασης της συλλεκτικής έκδοσης του βιβλίου - CD «Καντάτα για τη Μακρόνησο» - «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη» από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Υπό τους ήχους της «Καντάτας» και παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων των ΜΜΕ, αλλά και ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσίασαν την έκδοση. Σε αυτήν την ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική πολλές φορές εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, η Μάρω Δούκα, συγγραφέας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδοποιός, ο Οδυσσέας Ιωάννου, στιχουργός, ο Βασίλης Βαφέας, σκηνοθέτης, η Ιωάννα Καρατζαφέρη, λογοτέχνης, ο Γιάννης Μηλιός, ο Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος, ο Γιώργος Κοζίας, ποιητής.

Ξεχωριστά αναφέρουμε τους ερμηνευτές του δίσκου Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστα Θωμαΐδη, όλους τους μουσικούς και τεχνικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην καινούρια ηχογράφηση, αλλά και τον Γιώργο Κιμούλη, που συμμετείχε στην πρώτη ηχογράφηση του έργου το 1976. Μάλιστα, όταν στο τέλος της παρουσίασης ο Θ. Μικρούτσικος είπε αν κάποιος από τους ερμηνευτές - τόσο της καινούριας όσο και της παλιάς ηχογράφησης - ήθελε να συμπληρώσει κάτι, ο Γ. Κιμούλης απάντησε: «Με κάλυψες πλήρως με όλα όσα είπες».


Η συγκεκριμένη έκδοση, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», περιλαμβάνει νέα, αναθεωρημένη ηχογράφηση στα δύο έργα που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος το 1976 - «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, και «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου - και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Η νέα ηχογράφηση του ιστορικού δίσκου ολοκληρώθηκε το Μάη του 2018, με ερμηνευτές αυτήν τη φορά την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη και συνοδεύεται από 64σέλιδο βιβλίο.

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και του Θάνου Μικρούτσικου.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκε η συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ (2018-09-11 00:00:00.0)
«Καντάτα για τη Μακρόνησο - Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη» (2018-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org