Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπιθύμητα τα αμερικανικά γεράκια του πολέμου στην Ελευσίνα

«Τα αμερικανικά γεράκια του πολέμου είναι ανεπιθύμητα στην πόλη της Ελευσίνας», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ, με αφορμή «δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρουσία αεροσκαφών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα τα αεροσκάφη αυτά συμμετέχουν μαζί με αντίστοιχα ελληνικά στη ΝΑΤΟική άσκηση "Stolen Cerberus"».

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο λαός της Ελευσίνας, που δίκαια ανησυχεί, είναι ανάγκη να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που ασπάζονται την "ιερή αμυντική συμμαχία" του ΝΑΤΟ και μας εμπλέκουν μέχρι τα μπούνια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον λαό μας.

Ο λαός της Ελευσίνας να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και την αξιοποίηση κρίσιμων υποδομών της περιοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να αξιοποιήσει τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη για να στείλει ηχηρό μήνυμα πανευρωπαϊκό, δυναμώνοντας το ΚΚΕ. Απαιτούμε: Να σταματήσει η αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Καμιά αξιοποίηση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας για την ενίσχυση του Ζελένσκι και των σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να επιστρέψει η φρεγάτα "Υδρα" από την Ερυθρά Θάλασσα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ