Σάββατο 13 Απρίλη 2024 - Κυριακή 14 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Συντονισμένος και κοινός αγώνας για να μη μαραζώσει ο τόπος τους

Αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του αγώνα σωματεία και φορείς από τη Λοκρίδα και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, δίνοντας νέα ώθηση στον συντονισμένο και κοινό αγώνα ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και στη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Σε κοινό κάλεσμά τους το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, το Σωματείο Χειριστών ΛΑΡΚΟ, ο Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΖΑ Αταλάντης, τα Συνδικάτα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Μετάλλου Φθιώτιδας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, το Σωματείο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αταλάντης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης, τα Σωματεία Συνταξιούχων Μαρτίνου και Λάρυμνας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας τονίζουν:

«Την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία και στη συναυλία αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου, ενάντια στην ακρίβεια και τη συρρίκνωση του εισοδήματος, για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ανακούφισης. Ενισχύουμε το μέτωπο για "να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ". Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας». Και προσθέτουν:

«Σε αυτόν τον σταθμό οι κάτοικοι της Λοκρίδας έχουμε τη δική μας θέση, δίπλα και μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα.

Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως μείωση του κόστους παραγωγής, αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδήματος λόγω της ακαρπίας ελιάς, αποζημιώσεις και μέτρα στο πρόβλημα της ασθένειας της ευλογιάς, να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους βιοπαλαιστές βιοτέχνες, μαγαζάτορες, ελεύθερους επαγγελματίες (...)

Παράλληλα με τα δίκαια αιτήματα του κάθε κλάδου, ο λαός της Λοκρίδας, της Στερεάς και μεγάλα τμήματα εργαζομένων στη χώρα μας έχουν στραμμένα τα μάτια τους στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή είναι υπόθεση όλων μας.

Το έγκλημα αυτό δεν θα περάσει. Την Τετάρτη 17/4/24 απεργούμε από τις δουλειές μας, φεύγουμε από το χωράφι, κλείνουμε τα μαγαζιά μας, τα σχολεία και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα. Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ».

Δίπλα στους εργαζόμενους και στον λαό των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς συνεχίζουν να στέκονται τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς, Λαμίας, Θήβας και Φωκίδας, πλήθος συνδικάτων και συλλόγων από κάθε γωνιά της Στερεάς και Εύβοιας.

Δίνουν μάλιστα τη δική τους μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης στην παραλία της Λάρυμνας, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και οργανώνοντας μετακίνηση εργαζομένων που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους.

Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την απεργιακή του συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ναυλώνοντας λεωφορεία για τη μεταφορά στη Λάρυμνα, τα οποία θα αναχωρήσουν από τη Λαμία, στις 10.30 π.μ. την Τετάρτη 17 Απρίλη, από την οδό Στουρνάρα (στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη).

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς κάνει γνωστό ότι η απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία θα καταλήξει με πορεία στον σταθμό του ΚΤΕΛ, απ' όπου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τη συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρυμνα.

Συνέντευξη Τύπου και αγωνιστική υποδοχή στη Λαμία

Συνεχίζοντας το πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης και ενημέρωσης, αντιπροσωπεία εργαζομένων και μελών της διοίκησης του Σωματείου της Λάρυμνας θα βρεθούν το Σάββατο 13/4 στη Λαμία, όπου θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στο κέντρο της πόλης και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να υποδεχτούν αγωνιστικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας:

«Μπροστά στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας καλούμε το Σάββατο 13 Απρίλη όλους τους εργαζόμενους της πόλης να υποδεχθούμε αγωνιστικά στη Λαμία τους συναδέλφους μας από τη ΛΑΡΚΟ που δίνουν έναν ηρωικό 4χρονο αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια! Η θέση μας είναι δίπλα τους!

Ολοι και όλες στον αγώνα υπεράσπισης της ζωής μας απέναντι στα κέρδη τους!».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 9 π.μ., το Σάββατο 13/4 θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπορεία με αφετηρία την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας και κατάληξη στο κέντρο της πόλης, όπου στις 10 π.μ. θα γίνει δράση ενημέρωσης, ενώ στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ