Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν...

Eurokinissi

Δεσμεύσεις ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεφύγει ούτε ευρώ για «παροχές», επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες στο «Capital.gr».

Είπε συγκεκριμένα ότι το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ «δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 8-9 δισ. ευρώ την τετραετία και περιλαμβάνει μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν».

Αναφέρεται στο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023 - 2026, που κατατέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το νέο τετραετές μνημόνιο που θα ακολουθήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση και συνεχίζει τη φοροληστεία και τις περικοπές για τον λαό, τις αντεργατικές ανατροπές, τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια για το κεφάλαιο.

Ο Μητσοτάκης θύμισε στους επιχειρηματίες ότι στη διάρκεια της 4ετίας δεν έθεσε ποτέ «σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία», «η χώρα μας κατάφερε και προσέλκυσε επενδύσεις γιατί ακριβώς υπάρχει αυτή η συνολική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», ενώ τους έταξε ανάκτηση της περιλάλητης επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, ώστε να δανείζονται φτηνότερα, με ενέχυρο μια σειρά προαπαιτούμενα σε βάρος του λαού, και δεσμεύτηκε εκ νέου για συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων».

Στο Πέραμα με την εργοδοσία, στη Νίκαια με την κοροϊδία

Στο μεταξύ, επισκεπτόμενος χθες το πρωί ναυπηγείο στο Πέραμα, ο πρωθυπουργός διαφήμισε στους επιχειρηματίες το πώς η κυβέρνηση «στήριξε» τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας, π.χ. μέσα από χαριστικές ρυθμίσεις, προίκα εξοπλιστικά προγράμματα σε εμβληματικά ναυπηγεία, όπως του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, για το οποίο ψήφισε τον νόμο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδοτήσεις, τσάμπα ξεπούλημα των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

Σε έναν χώρο δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι διαχρονικά δίνουν σκληρή μάχη για το μεροκάματο, παίζοντας ακόμα και τις ζωές τους «κορόνα - γράμματα», λόγω της ασυλίας που παρέχουν οι κυβερνήσεις στους εργοδότες, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος, Θ. Κατσουλάκη, και τον ευχαρίστησε δημόσια «για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα». Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες ότι θα στηριχτούν κι άλλο, λέγοντας πως «είμαστε εδώ ανοιχτοί για την επόμενη μέρα, να δούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο όλες σας τις δράσεις».

Με παρόμοιο «αφήγημα» επισκέφτηκε και τη Νίκαια, όπου μιλώντας σε ψηφοφόρους του ισχυρίστηκε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική «δημιουργεί θέσεις εργασίας με καλά πληρωμένους μισθούς και βγάζει κόσμο από την ανεργία», τη στιγμή που ακόμα και με δύο μισθούς στο σπίτι ο λαός δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα. Επανέλαβε δε τη δέσμευσή του για κίνητρα στους ομίλους, ώστε «να φέρει επενδύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σε τάξη»(2023-05-31 00:00:00.0)
Κέρδη βαμμένα με αίμα(2023-05-30 00:00:00.0)
Με «δημοσιονομική σταθερότητα» η θηλειά στον λαιμό του λαού(2023-05-16 00:00:00.0)
Μνημόνια, δημοσιονομική πειθαρχία και «ξερό ψωμί»(2023-05-11 00:00:00.0)
Το Σάββατο διαλύεται η Βουλή(2023-04-20 00:00:00.0)
Καίγονται να πουλήσουν αλλά...(2002-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ