Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ
Ξέπλυμα και διεργασίες για το «πολυεργαλείο» του συστήματος

Ο αποκλεισμός του φασιστικού μορφώματος «Εθνικό Κόμμα Ελληνες», του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ναζιστή Κασιδιάρη, από τις εκλογές της 21ης Μάη, αναδεικνύεται σκόπιμα από διάφορα αστικά επιτελεία περίπου ως το κυρίαρχο θέμα των εκλογών, με τον «μπαξέ» να έχει απ' όλα: Και «αντισυστημικό» ξέπλυμα στα καλύτερα μαντρόσκυλα του συστήματος, και «καλοπιάσματα» στα ορφανά του Κασιδιάρη και λοιπών, τις ψήφους των οποίων «γλυκοκοιτάζουν» διάφορες αστικές δυνάμεις, και «δημιουργικούς προβληματισμούς» για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ένα «σοβαρό» ακροδεξιό μόρφωμα, άμεσα και στο μέλλον, σε μετεκλογικά παζάρια και ως πολιτική εφεδρεία για το σάπιο σύστημα.

Με αφορμή δε το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, ξέσπασε «καβγάς» μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος «προστατεύει καλύτερα» την αστική δημοκρατία, που ζεσταίνει στον κόρφο της τα ναζιστικά μορφώματα.

Το σκεπτικό των Αρεοπαγιτών αναφέρει ότι «η πραγματική ηγεσία του κόμματος "Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ", από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται αποκλειστικά και μόνο από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη», ότι αυτός «γνώριζε και υιοθετούσε πλήρως τη μετατροπή του πολιτικού κόμματος σε εγκληματική οργάνωση, στη βούληση της οποίας είχε υποτάξει τη βούλησή του και την εν γένει αξιόποινη δραστηριότητά της», καθώς επίσης ότι «στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου».

Ο Κασιδιάρης με ανακοίνωσή του βγαίνει κι αυτός υπέρμαχος του «δημοκρατικού πολιτεύματος» και, αναπαράγοντας τα περί μη κυβερνησιμότητας τον Μάη, δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές του Ιούλη. Δηλώνει επίσης ότι δεν θα στηρίξει το κόμμα ΕΑΝ, του πρώην αντιεισαγγελέα Α. Κανελλόπουλου, που τον έκανε «μπροστινό» του για λίγες μέρες, και καταλήγει ότι μαζί με τους οπαδούς του θα προχωρήσει σε ομαδικές αγωγές.

Ο δε Κανελλόπουλος, μετά το ολιγοήμερο πέρασμά του ως «μπροστινός» του μορφώματος, σε χτεσινή του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» δήλωσε «κεντρώος» και οπαδός του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», ενώ ταυτόχρονα ξέπλυνε και τον Κασιδιάρη, με τη σβάστικα στο μπράτσο, λέγοντας ότι πρόκειται για «λάθη της νεότητας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ