Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Οι εργαζόμενοι να στηρίξουν με θάρρος το ΚΚΕ

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας («Ελ. Βενιζέλος») μίλησε χτες ο Θανάσης Παφίλης

Με εργαζόμενους του αεροδρομίου της Αθήνας («Ελ. Βενιζέλος») μίλησε χτες, Τετάρτη, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του.

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογικές μάχες, ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Κατά τις συζητήσεις, αναδείχτηκαν η σημασία της οργάνωσης των εργαζομένων, οι μεγαλειώδεις αγώνες που προηγήθηκαν και στους οποίους πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, που ήταν και ο μόνος δρόμος που οδήγησε σε στιγμές ανάτασης, ελπίδας και κερδίζοντας μέσω αυτού κάποια μέτρα ανακούφισης.

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στα προκλητικά κέρδη που έχουν οι εταιρείες στο αεροδρόμιο και στηλίτευσε το νομοθετικό πλαίσιο όσων κυβέρνησαν που φορολογούν τα καθαρά κέρδη με 5%, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι φορολογούνται μεταξύ 16% και 30%.

Με αφορμή τις εξαγγελίες της ΝΔ και τον «τσακωμό» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος τάζει περισσότερα, στάθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο, που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, το οποίο καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Υπουργική Απόφαση και απαγορεύει τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, αφού όλοι τους συμφωνούν με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και τη λεγόμενη «δημοσιονομική σταθερότητα», που μεταφράζονται σε νέα πρωτογενή πλεονάσματα από το αίμα των λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ