Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟ PODCAST TΟΥ «902.GR»
Συνέντευξη με την Κ. Κούνεβα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ

Στο 23ο podcast του το πόρταλ «902.gr» έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί την Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας.

Την Κ. Κούνεβα τη γνωρίσαμε ως συνδικαλίστρια στον χώρο των καθαριστριών και από την επίθεση που είχε δεχτεί από εργοδοτικούς μηχανισμούς με βιτριόλι το 2008. Αργότερα εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το podcast του «902.gr» συζητάει μαζί της για τις εκλογές, τις δικές της εμπειρίες από τις συζητήσεις με τις συναδέλφισσές της καθαρίστριες μπροστά στις εκλογές, αλλά και για τους λόγους που τώρα δίνει το «παρών» στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Γιατί με το ΚΚΕ; Η απάντησή της λιτή και περήφανη: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, στήνει συνδικάτα, βοηθάει τους εργαζόμενους και παλεύει για τις Συλλογικές Συμβάσεις τους, τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα».

Η Κ. Κούνεβα δεν ξεχνάει τον κλάδο της και τις συναδέλφισσές της, τις επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς, τα ανύπαρκτα ωράρια και δικαιώματα, την εργοδοτική ασυδοσία, πρωτοστατεί σε μια σειρά πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων για τους καθαριστές και τις καθαρίστριες.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα ανέβει σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ. στο κανάλι του «902.gr» στο YouTube και σε Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.

Παρουσίαση - επιμέλεια: Κώστας Πασακυριάκος. Ηχοληψία: Σωτήρης Γκέκας. Μουσική: Γιάννης Μπαλλούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ