Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάνουμε έξωση στην πολιτική που μετατρέπει το δικαίωμα στη στέγη σε εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!

Εκδήλωση για τη λαϊκή στέγη την Κυριακή στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Εκδήλωση με θέμα «Λαϊκή στέγη, αντισεισμική προστασία, σχολικές υποδομές vs Κέρδη για funds, τράπεζες, εχθρικό κράτος των "κορακιών"» πραγματοποιεί η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 7 Μάη, στις 11.30 π.μ. στην Τεχνόπολη (Γκάζι, Πειραιώς 100), στο Αμφιθέατρο Δ2 «Μ. Εβερτ».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους:

Γιάννη Αναγνώστου, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αττικής, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

Αντώνη Καββαδία, τραπεζοϋπάλληλο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, υποψήφιο βουλευτή Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ.

Δημήτρη Κουτζή, πολιτικό μηχανικό και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Δανάη Κυλάκου, πρόεδρο του Συλλόγου Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας.

«Η φτηνή, σύγχρονη και ασφαλή κατοικία για τον λαό και τα παιδιά του είναι αυτονόητο δικαίωμα και όχι πολυτέλεια όπως έχει γίνει σήμερα», τονίζει η ΚΟ Αττικής στο κάλεσμά της για την εκδήλωση και προσθέτει:

«Να κάψουμε τώρα όλοι μας τα αντιλαϊκά σενάρια που γράφουν για μας χωρίς εμάς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πατώντας πάνω στις ίδιες ράγες που έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα, σε αυτές που υπηρετούν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και αυξάνουν την ανασφάλεια και την αστάθεια στον λαό, θυσιάζοντας τις ανάγκες του, τσακίζοντας το εισόδημά του, δημιουργώντας εγκλήματα στην καθημερινότητά του.

Τα στοιχεία τους ξεσκεπάζουν τα μεγάλα λόγια της ΝΔ για "ανάπτυξη που δίνει ευκαιρίες" και του ΣΥΡΙΖΑ για "ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο".

  • Το 2022 η πλειοψηφία των νοικοκυριών δίνει από 60% ως 70% του μέσου μισθού ενός εργαζόμενου για τα έξοδα στέγασης (ενοίκιο ή δόση στεγαστικού και λογαριασμούς).
  • Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα κατά 10% και πάνω.
  • Μόνο το 2022 οι αντικειμενικές αξίες έσπασαν ρεκόρ στον Νότιο Τομέα της Αττικής, στην περιοχή όπου στήνεται η "περίκλειστη πόλη των πλούσιων" του Ελληνικού, στο 13,8%. Ενώ τα ενοίκια ανέβηκαν στο 5,4%, παρόμοια και ο ΕΝΦΙΑ.
  • Το 2022 ήταν προγραμματισμένοι πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, ενώ 700.000 πλειστηριασμοί προβλέπονται μέσα στο 2023.
  • Περίπου το 60% των κτιρίων είναι κατασκευασμένα χωρίς καθόλου αντισεισμικούς κανονισμούς, ή με τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959.

Γιατί, παρά τις διαφορές τους, συμφωνούν στα "μεγάλα". Συμφωνούν στην "πράσινη μετάβαση", που πέρα από τα "πράσινα" χαράτσια στην Ενέργεια και τη γενικότερη ακρίβεια θα οδηγήσει στην ακρίβεια για τη συντήρηση των κατοικιών. και στον "πράσινο" ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται "προς τας υποδείξεις". Συμφωνούν στην πολιτική "κόστος - όφελος", άρα στην υποχρηματοδότηση των αντίστοιχων και απαραίτητων υπηρεσιών του κράτους, στην εμπορευματοποίησή τους, που οδηγεί στην απουσία ελέγχων στατικότητας και αντισεισμικής θωράκισης. Συμφωνούν στον εξαγωγικό προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας, ο οποίος μετατρέπει την Αθήνα και όλη την Ελλάδα σε περίκλειστο, πανάκριβο τουριστικό "προϊόν" για λίγους (...)

Συμφωνούν στην προστασία των τραπεζών από τα "κόκκινα" δάνεια, γι' αυτό και έχουν συνδιαμορφώσει μόνοι τους το νομοθετικό πλαίσιο:

Το χρονικό του εγκλήματος στο θέμα των πλειστηριασμών
  • 2010: Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θέσπισε με τον νόμο Κατσέλη το κυνήγι των δανειοληπτών από τις τράπεζες για να διευθετήσουν τα χρέη τους. Αποτέλεσε τη βάση για το σκοινί που έδεσαν τη "θηλιά" οι επόμενες κυβερνήσεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
  • 2015 - 2016: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ακροδεξιών ΑΝΕΛ, στη βάση των δεσμεύσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ, που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με υπουργό τον κ. Βαρουφάκη, είχε συνδιαμορφώσει, ψήφισε την πώληση των "κόκκινων" δανείων στα funds, σύμφωνα με τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, τις οποίες είχαν ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • 2017: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ακροδεξιών ΑΝΕΛ ψηφίζει τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το "ιδιώνυμο" για όσους αντιστέκονται ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών.
  • 2020: Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον πτωχευτικό κώδικα που έφερε, ολοκλήρωσε το έγκλημα. Για όσους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, προβλέπεται δέσμευση του συνόλου της περιουσίας τους και εκποίησή της, δίνοντας φυσικά την επιλογή στις τράπεζες να αποκτήσουν ό,τι κι αν θέλουν.
  • 2023: Με απόφαση του Αρείου Πάγου και με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ "λύνονται τα χέρια" των funds και των αρπακτικών για νέο γύρο μαζικών πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.

Κάνουμε τώρα έξωση στην πολιτική που μετατρέπει το δικαίωμα στη στέγη σε εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων! (...)

Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλο χαμένο χρόνο!

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, όπως αποδεικνύεται σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, μέσα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται, αμφισβητώντας και καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική, υπερασπιζόμενος τη ζωή του.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, όπως αποδείχθηκε και με την τεράστια αλληλεγγύη που εκφράστηκε ανάμεσα στον ελληνικό και τουρκικό λαό με τους πρόσφατους σεισμούς.

Τώρα όλοι μας, με πιο ισχυρό ΚΚΕ, ανοίγουμε τον δρόμο για ριζικές αλλαγές και ανατροπές, για να είναι οι εργαζόμενοι, ο λαός, νοικοκύρηδες στον τόπο τους, στον κόπο τους και στο σπίτι τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στήνουν πάρτι» κυβέρνηση, τράπεζες και funds πάνω στα βάσανα των χρεωμένων νοικοκυριών(2023-12-01 00:00:00.0)
«Ευαγγέλιο» η «δημοσιονομική σταθερότητα»(2023-05-17 00:00:00.0)
Πλιάτσικο(2023-04-26 00:00:00.0)
Προωθεί τη στρατηγική που γιγαντώνει τα «κόκκινα δάνεια» και γενικεύει τους πλειστηριασμούς(2023-02-17 00:00:00.0)
Να σωθεί το σπίτι!(2022-11-30 00:00:00.0)
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!(2022-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ