Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Οι ισχυροί, ακατάλυτοι δεσμοί του ΚΚΕ με την 100χρονη πορεία και ζωή της προσφυγομάνας Κοκκινιάς, της Κοκκινιάς της Μάντρας, του Μπλόκου, των αγώνων και των θυσιών, επιβεβαιώθηκαν στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Σαββάτου με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτωνας» της Νίκαιας, που αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, τη νεολαία, τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που συνέρρευσαν από τις εργατογειτονιές του Πειραιά.

Από εκεί, από την Κοκκινιά «της μνήμης και του αγώνα», τη Κοκκινιά που «δεν συγχωρεί» τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα του κεφαλαίου, των Ενώσεών του και των πολιτικών του εκπροσώπων σε βάρος του λαού και των παιδιών του, ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, γιατί «μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό», όπως διεμήνυε το σύνθημα σε ένα από τα γιγαντοπανό που δέσποζαν στον χώρο, δίνοντας το στίγμα της μεγάλης αυτής πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης.

«Α, Κοκκινιά, πώς σμίγουν στα στενά καντούνια σου κουράγιο, λεβεντιά και πίκρα...». Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απαγγελία, από τον ηθοποιό Τάσο Σωτηράκη, του ποιήματος που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος για την ηρωική Κοκκινιά. Αμέσως μετά χαιρέτισε η μαθήτρια Μυρτώ Μάτση, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ.

Τον Δ. Κουτσούμπα καλωσόρισε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, την Βιολέτα Ικαρη και την Ασπασία Στρατηγού, που ερμήνευσαν τραγούδια της προσφυγιάς, σκορπώντας συγκίνηση.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια, καθώς και άλλοι υποψήφιοι του Κόμματος στην Α' και στη Β' Πειραιώς. Επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη Παναγιώτη Κατηφέ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ