Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ρίγη συγκίνησης από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Με το κλαρίνο του Γιώργου Κωτσίνη, σε ένα ηπειρώτικο μοιρολόι, ξεκίνησε το μικρό μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σε συνεργασία με καλλιτέχνες, για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών.

«Είμαστε εδώ για να θρηνήσουμε και να κλάψουμε, για να εκφράσουμε την αντίθεση μας, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους», ανέφερε η Σταυρούλα Δαλιάνη, τραγουδώντας ένα παραδοσιακό μοιρολόι και ένα παραδοσιακό νανούρισμα. Το πρώτο το αφιέρωσε στους νεκρούς των Τεμπών και το δεύτερο σε αυτούς που τους ανέθρεψαν και τους έχασαν, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες που τα άκουγαν σιωπηλοί.

«Οσο το χρήμα είναι πάνω από τον άνθρωπο θα συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα... Να μην αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια τους...», κάλεσε από σκηνής ο Απόστολος Ρίζος, ο οποίος τραγούδησε το «Μανούλα μου» του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Η Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης στην κιθάρα και ο Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν ερμήνευσαν το «Κάποτε θα 'ρθουν» του Μίκη Θεοδωράκη και του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Το τραγούδι που εδώ και δέκα μέρες συνοδεύει τις μεγαλειώδες κινητοποιήσεις του λαού μας με αίτημα να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, που θρηνούν τα παιδιά που χάθηκαν. «Είναι στο χέρι μας. Είναι ευθύνη μας. Να μην ξεχάσουμε...», είπε η Γιώτα Νέγκα πριν κατέβει από τη σκηνή.


Ο Φοίβος Δεληβοριάς από την πλευρά του στάθηκε στο πόσο τραγικά είναι αυτά που λέγονται από τις τηλεοράσεις, από τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ. «Πάμε δυνατά να σπάσουμε αυτόν τον καθρέφτη...», είπε, πριν τραγουδήσει το ομώνυμο τραγούδι.






Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ