Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Ακόμα μία επικίνδυνη σιδηροδρομική διάβαση

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις με σιδηροδρομικές διαβάσεις - και μάλιστα εντός του αστικού ιστού - όπου οι μπάρες ανεβοκατεβαίνουν άσχετα από τα δρομολόγια των τρένων, δημιουργώντας κινδύνους.

Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Η Γνώμη», στην Αλεξανδρούπολη, στη διάβαση τρένου στη διασταύρωση Αβαντος με Ελένη Φιλιππίδου, οι μπάρες είναι κατεβασμένες, τα κόκκινα φανάρια αναβοσβήνουν, οι καμπάνες χτυπούν και καθώς για ώρα τρένο δεν εμφανίζεται, οι οδηγοί αμήχανοι περνούν τελικά τη διάβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Γενάρη του 2022 είχαν απολυθεί 165 συμβασιούχοι εργαζόμενοι - φύλακες ισόπεδων διαβάσεων - από τον ΟΣΕ, θύματα κι αυτοί της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών. Πέντε από αυτούς τους εκπαιδευμένους φύλακες ισόπεδων διαβάσεων εργάζονταν στην Αλεξανδρούπολη, και πλέον το έργο τους έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές - εργολαβικές εταιρείες και περιορίζεται στη φύλαξη των αμαξοστασίων.

«Οι 165 εργαζόμενοι πανελλαδικά, πέντε εξ αυτών στην Αλεξανδρούπολη, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, είναι εκπαιδευμένοι φύλακες για να διαχειρίζονται τις ισόπεδες διαβάσεις και ο ΟΣΕ έχει τη διάθεση να δώσει αυτήν τη δραστηριότητα σε εταιρεία σεκιούριτι. Αν συμβεί αυτό θα μιλάμε για μια απευθείας υποτίμηση της δραστηριότητας αυτής», δήλωνε τότε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Γιάννης Χιώνης, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ