Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
O ελλιμενισμός του «George H. W. Bush» μόνο οργή προκαλεί!

Την άφιξη του μεγαλύτερου και νεότερου αεροπλανοφόρου του αμερικανικού Ναυτικού στη Σούδα, για την «αναψυχή» των μακελάρηδων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλα αναδεικνύει ότι ο ελλιμενισμός του αποτυπώνει «την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με ανυπολόγιστα δεινά για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου είναι η απόδειξη της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και της προσήλωσης της πολιτικής τους όχι μόνο στη γεωπολιτική αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης, στην προώθηση του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού και των στόχων της ΕΕ και την υλοποίηση των ευρωατλαντικών αποφάσεων, αλλά και μίας ευρύτερης πολιτικής εχθρικής προς τον λαό και τα συμφέροντά του. Μίας πολιτικής που θυσιάζει την ασφάλεια και την υγεία του λαού στον βωμό του κέρδους».

Θυμίζει επίσης την πρόσφατη παρέμβαση της Ντ. Μπακογιάννη, «η οποία σε δήλωσή της παραμονές του ερχομού του Μπλίνκεν στην Ελλάδα ανέφερε κυνικά ότι "δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση", φέρνοντας ως παράδειγμα τη "λεόντειο" συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - με προδιαγραφές ΗΠΑ - για τη συνδιαχείριση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Πρόσθεσε δε ότι "επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας", εννοώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, "δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ"».

«Ο χανιώτικος λαός, αξιοποιώντας την πείρα του, έχει συμφέρον να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμα όλα τα ΝΑΤΟικά κόμματα μετά τις εκλογές, δίνοντας δύναμη στη δική του πάλη με ψήφο στο ΚΚΕ για νέους, μαζικούς, δυναμικούς αγώνες ενάντια στην πολεμική εμπλοκή», τονίζει η ΤΕ Χανίων του Κόμματος.

Επιστράφηκε πάραυτα η απαράδεκτη πρόσκληση!

Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, όπως και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κρήτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επέστρεψαν ως απαράδεκτη και προκλητική την πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης για «επίσκεψη» στο αεροπλανοφόρο «USS George H. W. Bush» στη βάση της Σούδας!

«Χωρίς ίχνος ντροπής η διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης, για λογαριασμό των φονιάδων των λαών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, προσκαλεί τοπικούς βουλευτές και περιφερειακούς συμβούλους σε επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο "USS George H. W. Bush», που έχει καταπλεύσει στον κόλπο της Σούδας στα Χανιά. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύουν την δουλικότητά τους στα "ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα"», τόνισαν και ξεκαθάρισαν: «Ας ψάξουν αλλού για "πρόθυμους" θιασώτες των γερακιών του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Τόσο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ όσο και οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κρήτης δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τους φονιάδες των λαών, κανένα φονικό τους όπλο, και δεν θα γίνουν πλυντήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκλημάτων».

Αίσχη ξανά από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς

Στο μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Χανίων για να καταδικάσει την απαράδεκτη και τραμπούκικη συμπεριφορά των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ναυτών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου «G. Bush», που την Παρασκευή προκάλεσαν μια σειρά επεισόδια στον νομό Χανίων. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, απαίτησε να τοποθετηθεί η δημοτική αρχή μπροστά στα έκτροπα που δημιούργησαν οι μεθυσμένοι ΝΑΤΟικοί στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ