Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Στους δρόμους με κλειστά τα μαγαζιά την Πέμπτη

Καλέσματα από την ΟΒΣΑ, Ενώσεις και Συλλόγους σε όλη τη χώρα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

«Την Πέμπτη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) σε κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό επαγγελματία, για να βρεθούν όλοι μαζί, με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, στη μεγάλη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Σημειώνεται ότι σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 16/3 καλεί, κάτω από την πίεση των μαζικών συγκεντρώσεων αλλά και των σχετικών αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΕΒΕ, και η ΓΣΕΒΕΕ.

«Τα κέρδη των εταιρειών φέρνουν τραγωδίες. Ασφαλείς, δημόσιες, φθηνές συγκοινωνίες», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΟΒΣΑ, χαιρετίζοντας τις χιλιάδες εργαζομένων, νεολαίας και ΕΒΕ που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 8 Μάρτη καθώς και στη συγκέντρωση της Κυριακής.

Στη συνέχεια η ΟΒΣΑ προσθέτει:

«Η οργή γίνεται αγώνας! Δεν είναι η ώρα της σιωπής!

Είναι η ώρα της φωνής και του ξεσηκωμού. Την Πέμπτη αφήνουμε τη δουλειά και κατεβαίνουμε στον δρόμο:

- Για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε.

- Γιατί τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοί μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί.

- Γιατί έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί, να μην ξανασυμβεί. Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη».

Η ΟΒΣΑ αναδεικνύει τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για το δυστύχημα και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, τονίζοντας ότι στις «"απελευθερωμένες" συγκοινωνίες, στον βωμό του κέρδους των "λίγων", θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των "πολλών"». Και υπογραμμίζει: «Αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις του που εκσυγχρονίζει τη φορολογική πολιτική και τους πλειστηριασμούς online, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές και όλα τα αναγκαία κοινωνικά δικαιώματα όπως η προστασία της υγείας, η προστασία από φυσικές καταστροφές κ.ά.».

Η ΟΒΣΑ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε Ομοσπονδία, κάθε Σωματείο «να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ξεπεράσει τη βολική, για τις κυβερνήσεις, αδράνεια που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ και να διαδηλώσουν μαζικά στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις».

«Κατεβάζουν ρολά» και στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια χαιρετίζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων και καλεί σε συνέχεια του αγώνα, «με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία, μαζικότητα και πιο αποφασισμένοι στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη».

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αρτα αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία με κλείσιμο των καταστημάτων από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ., καλώντας τους Εμπορικούς Συλλόγους - μέλη της «να οργανώσουν και να παλέψουν για την όσο δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή των συναδέλφων στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Β/Δ Ελλάδα.

Καλούμε την ΕΣΕΕ και τις άλλες Ομοσπονδίες - μέλη της να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Απαιτούμε σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα προβάλλουμε και τις δικές μας διεκδικήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ