Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
«Να αξιοποιήσουμε το μομέντουμ»

Τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Τσούνις, υποδέχτηκε χτες το πρωί ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, στην πρώτη τους συνάντηση «γνωριμίας». Οπως αναφέρεται επισήμως, στη συζήτηση «επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον». Ο ίδιος ο πρέσβης διέχεε κατόπιν ότι συζήτησαν με τον Κυρ. Μητσοτάκη το «πώς ΗΠΑ και Ελλάδα μπορούν να δουλέψουν μαζί για να ενισχύσουν την αξιοσημείωτη συμμαχία μας, που προάγει την ασφάλεια και την ευημερία, αξιοποιώντας το φανταστικό μας μομέντουμ».

Το οποίο μομέντουμ περιλάμβανε χτες νέα πτήση από τη Σούδα αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους των Αμερικανών, τύπου RC-135W, πάνω από την ανατολική Ρουμανία, στα σύνορα με τη Μολδαβία, ελέγχοντας την κατάσταση στην Υπερδνειστερία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Επίσης ολοκληρώθηκε (3-11/5) η διμερής άσκηση «Stolen Cerberus 22» (περιλάμβανε άλματα ελευθέρας πτώσεως και στατικού ιμάντα, ρίψεις εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσεις χαμηλού ύψους, σενάρια έρευνας - διάσωσης και αεροδιακομιδών). Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 37th Airlift Squadron της 86th Airlift Wing, καθώς και 3 αεροσκάφη C-130J. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις, πραγματοποιείται δε κάθε χρόνο από το 2013, άρα και επί ΣΥΡΙΖΑ, και «αναδεικνύει τη διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα του Ειδικού Πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ