Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μαχητικό «όχι» στην κατάπτυστη Συμφωνία

Ζάκυνθος
Ζάκυνθος
Τα συνθήματα «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Εξω από του ΝΑΤΟ τα σφαγεία - Κανένας φαντάρος στην Ουκρανία» ακούστηκαν και στην Πάτρα, στο μαχητικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι, νεολαίοι, λαϊκές οικογένειες, απαιτώντας να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Το «παρών» έδωσε επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Στον χαιρετισμό του εκ μέρους της τοπικής Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ο Παναγιώτης Μελάς, πρόεδρος και του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, στάθηκε στους κινδύνους που δημιουργούνται για τον ελληνικό λαό απ' την υπογραφή της νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), που στηρίζουν τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ διαχρονικά.

Κάλεσε παράλληλα σε συνέχιση της πάλης το επόμενο διάστημα, με δράσεις που θα ανακοινώσει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ και τοπικά και απαίτησε να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί από αυτή του Αραξου, θυμίζοντας ότι διατηρούνται οι υποδομές για φύλαξη πυρηνικών όπλων.

«Οσο κι αν θέλουν να μας διχάσουν παίρνοντας το μέρος είτε του ένα ληστή των λαών, είτε του άλλου, παίρνοντας το μέρος είτε του σφαγέα των λαών του ΝΑΤΟ, είτε της καπιταλιστικής Ρωσίας, δεν θα τα καταφέρουν.

Ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη της χώρας μας ήταν και είναι στο πλευρό των λαών, που και αυτοί όπως και εμείς νιώθουν στο πετσί τους τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη δικιά του σφραγίδα στις εξελίξεις. Να συμβάλει έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, ανάμεσα στους λαούς όλου του κόσμου».

Γιάννενα
Γιάννενα
Κάλεσε σε συνέχιση της πάλης, ενώ ακολούθησε μαχητικό, με παλμό, συλλαλητήριο, στους δρόμους της πόλης.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης, με πρωτοβουλίες Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και άλλων φορέων, σε Αγρίνιο, Πύργο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Στα Γιάννενα

Με μια μαχητική συγκέντρωση καταδικάστηκε στα Γιάννενα η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις από πλήθος εργατοϋπαλλήλων, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μαζική παρουσία των φοιτητών που έδωσαν τον τόνο με τον παλμό τους.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, ομιλία απεύθυνε ο Κώστας Ηλίας, γενικός γραμματέας του ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων, όπου ανάμεσα στα άλλα, δίνοντας το στίγμα της λαϊκής απάντησης, επεσήμανε ότι «όχι μόνο καταψηφίζουμε αυτή την επικίνδυνη συμφωνία, αλλά αναλαμβάνουμε δέσμευση ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να ακυρωθεί στην πράξη. Να εμποδίσουμε την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, να ακυρώσουμε την αξιοποίηση των υποδομών της χώρας για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Δεσμευόμαστε να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.


Πάτρα
Πάτρα

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ