Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει τη χώρα ΝΑΤΟικό ορμητήριο

INTIME NEWS

«

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης της Ελλάδας, με τις ΝΑΤΟικές βάσεις από τον Βορρά μέχρι τον Νότο και από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, είναι χώρα ειρήνης και σταθερότητας ή προκεχωρημένο φυλάκιο, ιμπεριαλιστικό ορμητήριο;», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στον απροκάλυπτο εμπαιγμό του λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αμερικανικές βάσεις, που νομιμοποιούνται και διευρύνονται στο έδαφος της χώρας, είναι για την ενίσχυση της άμυνάς της.

«Αμυνα ήταν ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας ή ήταν επίθεση κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, υποκριτές εδώ μέσα, που μιλάτε μόνο για την Ουκρανία; Δεν βγάζετε κουβέντα για τη Γιουγκοσλαβία, ούτε και τότε βγάλατε, όλοι εσείς που τώρα κόπτεστε για την παραβίαση - και όντως είναι - από τη Ρωσία του Διεθνούς Δικαίου», επισήμανε. «Ηταν άμυνα», συνέχισε, «η επέμβαση στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στην Υεμένη, όλες οι επεμβάσεις που έγιναν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης με χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους σε αυτές τις περιοχές;». «Να γιατί τις θέλουν τις βάσεις οι ΗΠΑ και εσείς τα σχέδια αυτά τα στηρίζετε».

Πρόσθεσε πως όσο και να κοροϊδεύουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, «τα είπε όλα ειλικρινά και ωμά», «είπε δηλαδή ότι προωθούνται τα αναβαθμισμένα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ακούσατε πουθενά να πει ότι προστατεύει τα κυριαρχικά συμφέροντα της Ελλάδας;». Συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Τι έκαναν οι Αμερικανοί φίλοι σας - γιατί η Συμφωνία υπάρχει από το 1990 - όταν διαρκώς παραβιάζεται ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας; Δεν είδαμε να σηκώνονται συμβολικά αμερικανικά αεροπλάνα από τη Σούδα...». Παρέθεσε πλήθος παραδειγμάτων για τη στάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και επισήμανε: «Και τώρα που ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός για Αμερική, πήρε την απάντηση με την αναβάθμιση των "F-16" για την Τουρκία».

Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που λειτούργησε τις βάσεις σε Στεφανοβίκειο, Λάρσα, Αλεξανδρούπολη «πριν ακόμα υπογράψετε τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ», «έχει υπογράψει όλες τις Συμφωνίες του ΝΑΤΟ και συμμετείχε σε ασκήσεις για την περικύκλωση της Ρωσίας», τώρα εγκαλεί την κυβέρνηση που στη Συμφωνία δεν εξασφάλισε και άλλες βάσεις. «Και βγαίνετε σήμερα και λέτε ότι δεν είστε δεδομένοι;», τόνισε.

Ο Θ. Παφίλης ανέφερε ακόμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την ώρα που ανταγωνίζεται με την κυβέρνηση ποιος είναι περισσότερο ΝΑΤΟικός, «προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε και το αντιαμερικανικό αίσθημα» της πλειοψηφίας του λαού, βγάζοντας διάφορες κορόνες τώρα τάχα αντίθεσης με τη Συμφωνία που την καταψηφίζει ή για τον ρόλο που παίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ομως, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν γιατί «ολίγον έγκυος δεν υπάρχει. Το πραγματικό δίλημμα είναι "ή με τους δολοφόνους ή με τους λαούς"», ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι με τους λαούς, «μέση λύση δεν υπάρχει».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org