Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου»!

Με δύο γιγαντοπανό που κόσμησαν χτες την Ακρόπολη στάλθηκε το μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στην εμπλοκή

«Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου»: Δύο γιγαντοπανό με το σύνθημα αυτό, ένα γραμμένο στα Ελληνικά και ένα στα Αγγλικά, ανάρτησε χτες το πρωί το ΚΚΕ στην Ακρόπολη.

«Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»: Με το σύνθημα αυτό και τις κόκκινες σημαίες να πλαισιώνουν τα πανό, τα μέλη του ΚΚΕ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα.

Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή για επικύρωση την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις κάλεσαν τον λαό να παλέψει για την ακύρωσή της, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια σε κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο - από το μνημείο που έχει τόσο συνδεθεί με την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών - τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που δεν θέλει η χώρα να μετατρέπεται σε θύτη άλλων λαών και στόχο.

«Το ΚΚΕ, με αυτήν τη συμβολική ενέργεια, σε αυτό το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας και βέβαια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που θα ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή», σημείωσε σε δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε και καλούμε τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας και στις βάσεις που υπογράφει σήμερα (σ.σ. χτες) η ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Γιγαντοπανό και σε Πάτρα - Ναύπακτο

Ενα μεγάλο πανό πάνω στον κυματοθραύστη του παλιού λιμανιού στην Πάτρα, ανάρτησαν χτες το πρωί και οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ καλώντας με ντουντούκες, σημαίες, συνθήματα και καπνογόνα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να πούνε «Οχι στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο». Ηταν τα λόγια που αναγράφονταν και στο γιγαντοπανό, ορατό απ' όλη την πόλη, με τις Οργανώσεις του Κόμματος να καλούν σε συναγερμό για να μην περάσει η κατάπτυστη Συμφωνία.

Και στη Ναύπακτο το ξημέρωμα βρήκε την είσοδο του λιμανιού στολισμένο μ' ένα μεγάλο γιγαντοπανό που καλούσε σε συναγερμό τον λαό, απαιτώντας «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές και να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος(2022-10-26 00:00:00.0)
Γιγαντοπανό στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ(2022-03-29 00:00:00.0)
Ο λαός να ξεσηκωθεί ενάντια στην παρουσία ΑμερικανοΝΑΤΟικών(2020-02-18 00:00:00.0)
Ολοι στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 30 Γενάρη! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(2020-01-24 00:00:00.0)
Γιγαντοπανό ενάντια στο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα(2018-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ