Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη
«Να καταργηθεί η συμφωνία για τις βάσεις - καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» ήταν το μήνυμα που έστειλαν από την Αλεξανδρούπολη εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής στη χτεσινή συγκέντρωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις στο δημαρχείο της πόλης.

Εκεί μίλησε η Αλεξάνδρα Σταματελάτου, από την Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «εκτός από την κυβέρνηση της ΝΔ, εξίσου μεγάλες είναι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε τις βάσεις για αυτήν τη Συμφωνία, μέσω του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ, εγκαινιάζοντας τις παραπάνω υποδομές και που τώρα κάλπικα εναντιώνεται, ζητώντας περισσότερα ανταλλάγματα, αλλά και των άλλων κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Ειδικά για την Αλεξανδρούπολη, που αποτελεί πλέον μια από τις πιο κρίσιμες περιοχές για τη μεταφορά δυνάμεων απέναντι στη Ρωσία, διευρύνονται παραπέρα οι υποδομές που θα χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ, όπως το Στρατόπεδο «Γιαννούλη» αλλά και το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» όπου - όπως αποκάλυψε ο πρέσβης των ΗΠΑ - επιχειρούν πια και αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα».

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ανακοινώσεις, η οποία κατέληξε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στην πύλη του λιμανιού οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό, φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Κοζάνη από εργατικά σωματεία, με τη συμμετοχή και φοιτητών της πόλης. Οι διαδηλωτές κρατώντας πικέτες και πανό απαίτησαν την έξοδο της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία και συνέχισαν με πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας τον λαό να δυναμώσει την πάλη ενάντια στις βάσεις του θανάτου και την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Στην Πτολεμαΐδα, έγινε συγκέντρωση από εργατικά σωματεία της περιοχής, ενώ στην Ξάνθη, εργαζόμενοι και φοιτητές πραγματοποίησαν πλατιά εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας με ανακοινώσεις και μικροφωνική.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org