Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Τα άλλα αστικά κόμματα

Τα ανταλλάγματα και η «εθνική ομοψυχία» και σύμπνοια απέναντι στα προτάγματα των συμμάχων και του κεφαλαίου ήταν αυτό που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις και των άλλων κομμάτων και των αρχηγών τους.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης που πήρε τον λόγο μετά το δικομματικό σόου που έδωσαν ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Αλ. Τσίπρα, διαμαρτυρήθηκε για τη «σκιαμαχία αντιπαράθεσης από δύο πολιτικούς αρχηγούς που κατά τα άλλα επικαλούνται τη γραμμή σύμπνοιας απέναντι στα εθνικά θέματα». Ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού σημείωσε ότι «ήταν αμήχανος», επειδή «δεν έχει ανταλλάγματα» για την υπογραφή της Συμφωνίας.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης Κ. Βελόπουλος χρέωσε σε «λάθη» της κυβέρνησης ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, για να κρύψει ότι αυτό προτάσσουν τα συμφέροντα των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ρώτησε τον υπουργό Αμυνας: «Δεν θα μπορούσε η Ελλάς να πει στην Αμερική, στις ΗΠΑ δεν σας δίνουμε προσβάσεις. Τηρούμε τις συμφωνίες. Δεν τις αλλάζουμε. Θέλετε βάσεις; Θέλουμε και εμείς. Θέλουμε κάτι από εσάς. Να διεκδικήσουμε κάτι συγκεκριμένο».

Στη συμφωνία «τελικά δεν υπάρχει καμία αμοιβαιότητα» ήταν η παρατήρηση της ειδικής αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Σ. Σακοράφα, ζητώντας κι εκείνη επί της ουσίας περισσότερα ανταλλάγματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ