Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Εξ ορισμού επιθετική Συμφωνία σε βάρος των λαών

Είναι μία εξ ορισμού επιθετική Συμφωνία σε βάρος των λαών και όποιος ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε μία συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα να έχει φιλειρηνικό, επωφελές, πολυδιάστατο χαρακτήρα, είτε είναι αφελής είτε λέει συνειδητά ψέματα. «Και επειδή δεν είστε αφελείς, λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Γ. Γκιόκας, απαντώντας τόσο στη ΝΔ που διατυμπανίζει ότι τάχα η Συμφωνία αυτή θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί στρατηγικά με τη Συμφωνία και κάνει λόγο για πιο επωφελείς όρους και ανταλλάγματα και αντισταθμιστικά.

Ανέφερε ότι «εμείς αναγνωρίζουμε στην κυβέρνηση ότι δεν κρύβει τους στόχους της και παραδέχεται σε σημείο κυνισμού και θράσους ότι τάσσεται με το αμερικανοΝΑΤΟικό μπλοκ μέχρι τελικής πτώσεως και διαφημίζει την προθυμία της να υπηρετήσει κάθε εγκληματικό σχέδιο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ». Ομως «το ψέμα και η κοροϊδία αρχίζει από τη στιγμή» που έρχεται ο ισχυρισμός ότι τέτοιου είδους «συμφωνίες θωρακίζουν τα συμφέροντα της χώρας έναντι απειλών και του αναθεωρητισμού».

Ισχυρισμός που, όπως τόνισε ο Γ. Γκιόκας, «είναι ιστορικά χρεοκοπημένος» και «ειδικά αυτή την περίοδο χρεοκοπεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, όπου αν και η κυβέρνηση έσπευσε να παράσχει διευκολύνσεις και οπλικά συστήματα στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, στο όνομα της καταπολέμησης του αναθεωρητισμού», αυτό που «εισέπραξε από τους συμμάχους της» ήταν η «σιωπή στην παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, την παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων σε τουρκικές ασκήσεις για κατάληψη νησίδας - προφανώς ελληνικής - αλλά και το αίτημα Μπάιντεν για αναβάθμιση των τουρκικών F-16».

Ο Γ. Γκιόκας χαρακτήρισε λαθροχειρία την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί ότι «θωράκιση κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «γεωπολιτική αναβάθμιση» είναι έννοιες ταυτόσημες. Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο ως κυβέρνηση για τον Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ και εγκαινίασε τις νέες βάσεις και πως αν σήμερα η Ελλάδα χαρακτηρίζεται «προκεχωρημένο φυλάκιο» από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, πριν χαρακτηριζόταν «γεωπολιτικός μεντεσές». Ολα αυτά «είναι αποκαλυπτικά για το πώς παίζεται το δικομματικό παιχνίδι, με τον κυνισμό της ΝΔ και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ