Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
«Μετατρέψατε τη χώρα σε χαμαιτυπείο των ΗΠΑ και περηφανεύεστε»

Ο Μ. Συντυχάκης στην ομιλία του κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, που διεκπεραιώνει τη βρώμικη δουλειά της επικύρωσης της Συμφωνίας, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον λαό, ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψηφίζοντάς την προσπαθεί να ξαναέρθει χαλίφης στη θέση του χαλίφη της σοσιαλδημοκρατίας, δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στην αμερικάνικη πρεσβεία, εξίσου δε μεγάλες είναι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε τις βάσεις για τη Συμφωνία, και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν μια τέτοια πολιτική.

Ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τους βουλευτές της Κρήτης να τοποθετηθούν για τα όσα διαδραματίζονται στη βάση της Σούδας, που έχει μετατραπεί σε πλωτό αεροπλανοφόρο. «Η βάση της Σούδας αποτελεί σταθερή ΝΑΤΟική αξία, από εκεί εφορμούν τα γεράκια του πολέμου, σκοτώνοντας λαούς, τώρα αναβαθμίζεται και παίζει πιο καθοριστικό ρόλο ως προγεφύρωμα επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οι ίδιοι οι Αμερικανοί ομολογούν ότι η χώρα μας αποτελεί στόχο των αντίπαλων κέντρων, δηλαδή μπορεί να μετατρέψουν τη χώρα και το νησί σε κόλαση».

Ειδική αναφορά έκανε στη συμπεριφορά των Αμερικανών «Ράμπο» που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του λαού του νησιού με ληστείες, επιθέσεις, προπηλακισμούς, βιασμούς, συμπεριφορά για την οποία παραμένουν ατιμώρητοι, όπως συνέβη πρόσφατα με την επίθεση σε έφηβη μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της, την ώρα που ήταν μόνη της. «Αυτοί οι τραμπούκοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι για να συνεχίζουν τα αίσχη τους με βάση το καθεστώς της ετεροδικίας. Εχετε μετατρέψει τη χώρα σε χαμαιτυπείο των ΗΠΑ και περηφανεύεστε γι' αυτό», υπογράμμισε.

Ο Μ. Συντυχάκης κάλεσε τον λαό της Κρήτης την Κυριακή 22/5 να πάρει μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας. Καταλήγοντας επισήμανε: «Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταψηφίζει και στέλνει μήνυμα αντιιμπεριαλιστικής - αντικαπιταλιστικής πάλης των λαών για έναν κόσμο της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας των λαών, για να κλείσουν οι βάσεις από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο, τη Λάρισα, να σταματήσουν οι υποδομές να χρησιμοποιούνται για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών και να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με όποια μορφή και πρόσχημα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org