Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Συμφωνία πιστοποίησης της βαθύτερης εμπλοκής

«

Η ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα Συμφωνία που φέρνετε έρχεται να πιστοποιήσει την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επιθετικούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ένα πολεμικό προγεφύρωμα των Αμερικανών στη σύγκρουσή τους με τους ανταγωνιστές τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα», ανέφερε ο Γιάννης Δελής.

Ειδική αναφορά έκανε στο δεύτερο άρθρο της Συμφωνίας, όπου «κατονομάζεται ως στρατιωτική βάση αμερικανοΝΑΤΟική και το στρατόπεδο Γιαννούλη, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης». Ενώ, την ίδια ώρα που ο λαός της πόλης ταλαιπωρείται από τις απαρχαιωμένες υποδομές, είναι σε εξέλιξη μια σειρά έργων για την άμεση διασύνδεση του λιμανιού με το στρατόπεδο Γιαννούλη και το αεροδρόμιο, για τη γρήγορη μεταφορά των αμερικανικών στρατευμάτων. Ολα αυτά, τόνισε, «δείχνουν ότι στην πραγματικότητα ολόκληρη η πόλη της Αλεξανδρούπολης, η ευρύτερη περιοχή θα λειτουργεί ως αμερικανική βάση για τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια».

Εδώ και καιρό, πρόσθεσε, «με τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα δεν ψηφίζει τη Συμφωνία γιατί βρίσκει λέει λίγα τα ανταλλάγματα, τόσο το λιμάνι - ναι, αυτό το λιμάνι στο οποίο φτάσατε να απαγορεύσετε ακόμα και το ψάρεμα για τους κατοίκους - όσο και το αεροδρόμιο της πόλης λειτουργούν ως ένας κανονικός στρατιωτικός κόμβος μεταφοράς χιλιάδων ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, πολεμικού υλικού, όπως τανκς και ελικόπτερα, με τα αμερικανικά πολεμικά drones να απογειώνονται και να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, καθιστώντας έτσι την Αλεξανδρούπολη μια de facto αεροναυτική αμερικανική πολεμική βάση».

Συνεχίζοντας ο Γ. Δελής επεσήμανε ότι η κατάπτυστη Συμφωνία «αποτελεί το σημερινό ανανεωμένο εισιτήριο της ελληνικής αστικής τάξης, των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να πάρουν μέρος στη μοιρασιά της πλούσιας λείας της ευρύτερης περιοχής σε μια περίοδο ιμπεριαλιστικών ανακατατάξεων» και ότι «η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται και σε έναν ενεργειακό κόμβο, με τους αγωγούς TAP και IGB και, βέβαια, με την πλατφόρμα του αμερικανικού LNG, το οποίο θα μεταφέρουν οι Ελληνες εφοπλιστές, βγάζοντας τρελά κέρδη», την ίδια ώρα που η Θράκη είναι «πρωταθλήτρια» στην ενεργειακή φτώχεια του λαού.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «η σημερινή Συμφωνία είναι καταδικασμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού! Αποσύρτε την».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ