Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
80 χρόνια από τη μεγάλη απεργία των Τριατατικών

Οι Κομματικές Οργανώσεις της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνουν μια σειρά ιστορικών περιπάτων με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη μεγάλη απεργία των Τριατατικών και τίτλο «Απεργία ΤΤΤ 1942. Η πρώτη νικηφόρα απεργία στην κατεχόμενη Ευρώπη. Η Ιστορία διδάσκει: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Οι περίπατοι θα γίνουν σε βασικά σημεία και κτίρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία δρούσαν οι Τριατατικοί την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής. Το πρόγραμμα των ιστορικών περιπάτων έχει ως εξής:

Κυριακή 15/5: Στις 11 π.μ. από το κτίριο του ΟΤΕ στην Κωλέττη οι ΚΟ Ομίλου ΟΤΕ. Από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κοτζιά): Στις 11 π.μ. οι ΚΟ Ομίλου «Vodafone», Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων, στις 11.30 π.μ. οι ΚΟ Ομίλων «Intracom», στις 6 μ.μ. οι ΚΟ Ταχυμεταφορών.

Σάββατο 21/5 από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως: Στις 11 π.μ. οι ΚΟ «Nokia», «Unisystems», ΕΔΗΤΕ - ΗΔΙΚΑ. Στις 11.30 π.μ. οι KO Πληροφορικής Βόρειας Αθήνας, «Qualco», «Unify». Στις 12 μ. οι KO Πληροφορικής Βορειοδυτικής Αθήνας, «Skroutz» - «e-food». Στις 6 μ.μ. οι KO «Teleperformance», «Τηλεφωνικών Κέντρων».

Για το ίδιο θέμα η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την Κυριακή 29 Μάη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org