Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΕΦΙΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά μέτρα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος (ΣΕΦΙΕ).

Καταγγέλλει ότι σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες, οι εκπαιδευτικοί φροντιστηρίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων είναι αντιμέτωποι με την επίθεση των εργοδοτών που ξεκίνησε ήδη από την περίοδο του πρώτου lockdown, την άνοιξη, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οπως αναφέρει, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εργοδότες σπεύδουν την τελευταία στιγμή να μεταβάλουν συμβάσεις μειώνοντας μισθούς, χρησιμοποιώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθαρά ως εργαλείο εντατικοποίησης της εργασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα που διαμορφώνεται, αυξάνεται και ο κίνδυνος εκπαιδευτικοί να μείνουν εκτός χώρου εργασίας.

Ο ΣΕΦΙΕ απαιτεί:

  • Τήρηση των συμβάσεων χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή. Καμία μεταβολή στα ωρολόγια προγράμματα, καμία σύμπτυξη τμημάτων, καμία μετακίνηση εργαζομένων εντός των ομίλων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.
  • Καμία αλλαγή στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών! Εδώ και τώρα μισθολογική ρύθμιση για τις επιπλέον ώρες προετοιμασίας της τηλεκπαίδευσης και διορθώσεων στο σπίτι!
  • Καμία απόλυση.
  • Αμεση καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζόμενους χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Αυξήσεις ωρομισθίων και πρόσθετο επίδομα οθόνης για τους συναδέλφους που κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.
  • Μείωση διδακτικής ώρας για τα εξ αποστάσεως μαθήματα στα 35' με 15' διάλειμμα.
  • Εξασφάλιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο χώρο του φροντιστηρίου.
  • Εδώ και τώρα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά ΙΕΚ και Κέντρα Μελέτης.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org