Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Με ένταση της καταστολής κλιμακώνουν την επίθεση κυβερνήσεις και ΕΕ

Στη συζήτηση για τον «αντίκτυπο των μέτρων κατά της Covid-19 στη δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, καταγγέλλοντας την περαιτέρω ποινικοποίηση και την ένταση της καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Στην ομιλία του, ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι κυβερνήσεις σε κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ, όχι μόνο δεν λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην πανδημία, αλλά εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης κλιμακώνουν την επίθεση με νέες σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Ορος για να επιβληθούν αυτά είναι η περαιτέρω ποινικοποίηση και η ένταση της καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, ο περιορισμός και το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, της διαδήλωσης, της συνδικαλιστικής δράσης. Το ψήφισμα, παρά τις ανέξοδες ανησυχίες, δικαιολογεί όλα αυτά αρκεί να είναι όπως αναφέρει "απαραίτητα, αναλογικά και προσωρινά, με στέρεη νομική βάση" ενώ καλεί τα κράτη - μέλη να περιορίσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση όπως λέει "μόνο όπου είναι απολύτως αναγκαίο και δικαιολογημένο". Στο όνομα της πανδημίας δίνει, επίσης, "πράσινο φως" για εφαρμογές ιχνηλάτησης και κάθε φακελώματος - επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Με την οργανωμένη πάλη του για τις σύγχρονες ανάγκες του ο λαός, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, ακυρώνοντας στην πράξη αντιδραστικούς νόμους και διατάγματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ