Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια

Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου Χαλκίδας πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων. Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, το Σωματείο Εργαζομένων χτες και σήμερα πραγματοποιεί συσκέψεις με εργαζόμενους ανά τμήμα.

Συνολικά στη Στερεά Ελλάδα εντείνεται η ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικά, καταγράφονται δεκάδες κρούσματα σε Ευρυτανία και Φωκίδα, όπου οι δομές Υγείας αδυνατούν να νοσηλεύσουν ακόμη και ήπια περιστατικά. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα κρούσματα που εντοπίζονται στις μεγαλύτερες σε πληθυσμό Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Φωκίδας και Βοιωτίας, όπου υπάρχουν εκατοντάδες μεγάλα εργοστάσια και άλλοι χώροι συγχρωτισμού.

Σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν μόνο στα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας και δεν υπερβαίνουν τις 20. Για νοσηλεία βαρέων περιστατικών COVID-19, έχουν διατεθεί 6 στο Νοσοκομείο Λαμίας και από χτες άλλες 6 στο νοσοκομείο Χαλκίδας, στο οποίο το σύνολο των κλινών ΜΕΘ έχουν πλέον μετατραπεί σε ΜΕΘ COVID. Για να απελευθερωθούν κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Λαμίας και Καρδίτσας, ενώ ασθενείς με COVID-19 από την Καρδίτσα έχουν μεταφερθεί στις ΜΕΘ της Λαμίας και της Χαλκίδας... Ταυτόχρονα οι κλίνες εντατικής θεραπείας για άλλα νοσήματα που για όλη τη Στερεά υπάρχουν στη Λαμία, είναι σχεδόν στο όριό τους. Οι ΜΕΘ, μάλιστα, ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, λειτουργούν χωρίς το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας έχουν αναπτυχθεί περίπου 80 απλές κλίνες COVID-19, ωστόσο λειτουργικές είναι μόνο σε Λαμία, Χαλκίδα και Λιβαδειά, καθώς σε Θήβα, Αμφισσα και Καρπενήσι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Την ίδια στιγμή, θετικοί στον κορονοϊό εντοπίζονται υγειονομικοί όπως σε Αμφισσα, Λιβαδειά αλλά και το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στο Καρπενήσι, οδηγώντας σε κλείσιμο κλινικών και καραντίνες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ