Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Υπενθυμίζει ότι «βάζει πλάτη» για ένα «κοινό σχέδιο» με τη ΝΔ

Εμφαση στους όρους με τους οποίους μπορεί να υπάρξει «συνεννόηση» ανάμεσα στο κόμμα του και την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας έδωσε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή. Από τη σκοπιά αυτή, επανέλαβε τη διάθεση του κόμματός του «να βάλει πλάτη», κατηγορώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι είναι «διχαστικός», αντί να προωθεί τη συναίνεση, κλείνοντας έτσι το μάτι στην αστική τάξη ότι είναι διαθέσιμος να συμβάλει στην υπόθεση της «εθνικής σύμπνοιας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρότασή του για εκπόνηση από κοινού με την κυβέρνηση ενός «σχεδίου σωτηρίας», με υπουργό κοινής αποδοχής, υποδεικνύοντας μάλιστα για τη θέση αυτή την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. Θυμίζουμε πως η Αθ. Λινού είναι καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος του Ινστιτούτου «Prolepsis», το οποίο έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και πρόσφατα είχε προβληθεί στο πλαίσιο της καμπάνιας της πρεσβείας των ΗΠΑ για την ελληνοαμερικανική συνεργασία. Εχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων της Ιατρικής Σχολής Μάγιο και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα των ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου «Κέιζ Ουέστερν Ριζέρβ» στο Οχάιο των ΗΠΑ. Παράλληλα στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον Ιούλη 2011 μέχρι τον Οκτώβρη 2013 διατέλεσε ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η πρόταση αυτή συνοδεύτηκε απ' την πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε η σύμπραξη στο έδαφος της κοινής τους στρατηγικής να φέρει και «θεσμική σφραγίδα» και να θολώνει το τοπίο των ευθυνών που μοιράζονται τα κόμματα της αστικής διαχείρισης για τις τεράστιες ελλείψεις και ανεπάρκειες που ταλανίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, κάλεσε την κυβέρνηση να είναι ακόμα πιο αποφασιστική στην ενίσχυση των επιχειρήσεων με «ζεστό» χρήμα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα Υγείας με κλίνες ΜΕΘ και προσλήψεις προσωπικού και ενώ επικαλέστηκε τα νοσοκομεία που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων επί ΝΔ, προσπέρασε σαν μη γενόμενη την απόφαση της δικής του κυβέρνησης να μην επαναλειτουργήσει κανένα απ' αυτά, αλλά και να μην προχωρήσει σε προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά των 30.000 και πλέον οργανικών θέσεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αλλωστε, και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση υλοποίησε τη δημοσιονομική πειθαρχία και «εξυγίανση», εντείνοντας τη φοροεπιδρομή, μειώνοντας παραπέρα το σκέλος των δαπανών που αφορούσαν την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, δηλαδή τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια, την Παιδεία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ