Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μια βδομάδα γεμάτη προβλήματα για χιλιάδες μαθητές

RIZOSPASTIS

Μια βδομάδα τηλεκπαίδευσης συμπληρώνεται σήμερα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας και σχεδόν ούτε μία μέρα της δεν κύλησε χωρίς προβλήματα! Για άλλη μια φορά χτες, από το τέλος της τρίτης ώρας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας, ακόμα και στην Αττική δεν μπορούσαν να συνδεθούν, τους πέταγε το σύστημα εκτός σύνδεσης ή αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον ήχο κι έπρεπε να βγαίνει όλη η τάξη από την πλατφόρμα και να ξαναμπαίνει κι αυτό γινόταν για δυο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, τορπιλίζοντας όλη τη διαδικασία του μαθήματος.

Μιλώντας χτες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε», ενώ προσπάθησε να φωτογραφίσει ως αιτία την υπερφόρτωση του συστήματος, λέγοντας ότι «μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα»... Αναφορικά με τη μοναδική πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιείται, τη webex της εταιρείας «Cisco», είπε ότι «πρόκειται για δωρεά, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε μισό ευρώ», ομολογώντας ουσιαστικά ότι το κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε μισό ευρώ για να στηρίξει τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να έχει εναλλακτικές σε περίπτωση προβλημάτων, που καθημερινά φαίνεται ότι υπάρχουν. Μάλιστα, αναφορικά με την απουσία εναλλακτικού πλάνου η υπουργός ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown και είχε ήδη λειτουργήσει και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό. Ωστόσο τότε, η πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης δεν χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα από όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της χώρας, ενώ και για τις πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιούνταν πιο συχνά την άνοιξη, οι καταγγελίες για δυσλειτουργίες ήταν καθημερινές και πάρα πολλές. Με άλλα λόγια, από τότε μέχρι τώρα και με τα προβλήματα να είναι πολλά και γνωστά, δεν έγινε τίποτα για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεκπαίδευσης.


INTIME NEWS

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει ότι εξασφάλισε από δωρεές επιχειρηματικών ομίλων και ιδρυμάτων άλλες 10.000 περίπου φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν παραδοθεί ή θα παραδοθούν στις σχολικές μονάδες και μπορούν να δίνονται σε εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές για προσωρινή χρήση, ωστόσο πολλές είναι ακόμα οι οικογένειες που λαμβάνουν αρνητικά μηνύματα από τα σχολεία τους, όταν δηλώνουν ότι δεν έχουν τις απαιτούμενες συσκευές, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

«Οι κυβερνητικές πλέον ευθύνες, μετά και την πρόσφατη κάλυψη που παρείχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο ΥΠΠΑΙΘ, για το εξελισσόμενο φιάσκο της τηλεκπαίδευσης είναι τεράστιες. Επιτέλους ας τις αναλάβουν!», δηλώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», σε σχετική ανακοίνωσή της και μεταξύ άλλων απαιτεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση:

Καμία επιβολή στον τρόπο (σύγχρονη ή ασύγχρονη) ή του μέσου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών μέσων, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει πίσω. Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ενισχυθεί η λειτουργία του σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και της Εκπαίδευσης(2023-04-14 00:00:00.0)
Θύελλα αντιδράσεων ενάντια στο πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών(2023-02-22 00:00:00.0)
Τηλεκπαίδευση «για κάθε νόσο», αντί για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές(2022-01-29 00:00:00.0)
Αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση της σύμβασης με την εταιρεία «Cisco»(2021-03-24 00:00:00.0)
Επιχείρηση εξωραϊσμού της ζοφερής κατάστασης με την τηλεκπαίδευση(2020-11-18 00:00:00.0)
«Εχουν αναβαθμιστεί οι υποδομές...»(2020-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ