Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα επίθεση στην Υγεία με τη στήριξη της ηγεσίας του ΠΙΣ

Τοποθέτηση του Χρήστου Παπάζογλου, εκπροσώπου της ΔΗΠΑΚ, στο διά περιφοράς ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στην Υγεία, που προωθείται και μέσα στην έξαρση την πανδημίας, όπως και τη στάση της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και Ιατρικών Συλλόγων, καταδίκασε στην τοποθέτησή του στη διά περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΙΣ ο Χρήστος Παπάζογλου, εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ.

Μεταξύ άλλων επισήμανε τα εξής:

«Βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην πανδημία, και έχοντας επίγνωση ότι οι ανάγκες θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, ότι οι ανάγκες ασθενών μη Covid έμειναν ακάλυπτες την άνοιξη και ότι το κλείσιμο δομών Υγείας, χειρουργείων κ.λπ. θα οδηγήσει σε ακόμα πιο επικίνδυνη κατάσταση, απαιτήσαμε την άμεση επίταξη των ιδιωτικών ομίλων Υγείας, κλινικών, διαγνωστικών αλυσίδων κ.λπ. Απαιτήσαμε την άμεση ένταξη και αξιοποίηση των αυτοαπασχολούμενων στη μάχη ενάντια στην πανδημία, με ίδιους μισθολογικούς και εργασιακούς όρους με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση όμως επιλέγει να στηρίξει παραπέρα τους μεγαλοεπιχειρηματίες της Υγείας, "ενοικιάζοντας" με αυξημένο κονδύλι κλίνες ΜΕΘ, άλλες υπηρεσίες, επιτρέποντας την κερδοσκοπία με τα διαγνωστικά τεστ κ.λπ. Παράλληλα με την επίκληση των οξυμένων αναγκών, ετοιμάζει νέα επίθεση ακόμα και στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της εισόδου ιδιωτών με δελτίο παροχής υπηρεσιών, της επίθεσης στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ. Η νέα επίθεση προμηνύει την επέκταση των ΣΔΙΤ, την επέλαση μεγαλοεπιχειρηματιών στα δημόσια νοσοκομεία, την επέκταση του εμπορευματικού χαρακτήρα τους και της λειτουργίας τους με γνώμονα τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Σε αυτή την επίθεση η κυβέρνηση έχει την πλήρη στήριξη και αρωγή της ηγεσίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων. Στήσανε μία απαράδεκτη φιέστα, με τη μορφή της κοινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΠΙΣ και των προέδρων των ΙΣ με τον υπουργό, για να προωθήσουν μια "πλουραλιστική" μονοπαραταξιακή στήριξη των κυβερνητικών επιλογών. Ακολουθούν απαράδεκτες - τυπικά, διαδικαστικά και ουσιαστικά - μεθοδεύσεις με διά περιφοράς συνεδριάσεις για στήριξη του βασικού άξονα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, γιατί ακριβώς στηρίζουν τις ΣΔΙΤ, την επέκταση των μεγαλοεπιχειρηματιών στα δημόσια νοσοκομεία και τη λειτουργία των νόμων της αγοράς στην παροχή υπηρεσιών Υγείας (...).

Μαζί με τους ασθενείς υπονομεύεται και η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων γιατρών

Η επέκταση των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι ΣΔΙΤ, η παραπέρα άλωση κάθε δημόσιου χαρακτήρα στην παροχή υπηρεσιών Υγείας πέρα από τις ανάγκες των ασθενών μας, της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των γιατρών και συνολικά των εργαζομένων στο ΕΣΥ, υπονομεύουν και τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων - γιατρών. Το έχουμε βιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό", τι σημαίνει ανταγωνισμός με ομίλους Υγείας και αλυσίδες διαγνωστικών (...).

Η νέα επίθεση για τους νέους γιατρούς και τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων θα σημαίνει επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, επιδείνωση των όρων εργασίας και των όρων λειτουργίας και συντήρησης του μικρού ιατρείου, στον ανταγωνισμό με τις αλυσίδες και τους νόμους της ζούγκλας της ελεύθερης αγοράς.

Καταδικάζουμε την επίθεση της κυβέρνησης και τη στάση της ηγεσίας του ΠΙΣ και Ιατρικών Συλλόγων.

  • Εξω οι μεγαλοεπιχειρηματίες από τα δημόσια νοσοκομεία, όχι στις ΣΔΙΤ.
  • Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας - νοσοκομεία, ΚΥ κ.λπ. - με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση ΜΕΘ αλλά και δομών ΠΦΥ. Να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία, οι περίπου 10.000 νοσοκομειακές κλίνες και οι δομές ΠΦΥ που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί στη μάχη πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας, με ίδιους μισθολογικούς και εργασιακούς όρους με τους γιατρούς του ΕΣΥ, και να δοθεί η δυνατότητα να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Αμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, για να διασφαλιστούν υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε ασθενείς με Covid-19, αλλά και ουσιαστική παρακολούθηση και αντιμετώπιση μη μολυσματικών μη Covid-19 ασθενειών.
  • Στελέχωση τμημάτων Ιατρικής της Εργασίας σε δημόσια νοσοκομεία, με άμεσες προσλήψεις μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την ουσιαστική συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και τη συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση συνεπειών στη δημόσια υγεία και την εξάπλωση της πανδημίας. Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών στους υγειονομικούς που νοσούν με Covid-19 λόγω της επαγγελματικής τους έκθεσης.
  • Δημιουργία τοπικών μονάδων Δημόσιας Υγείας, σε άμεση διασύνδεση με τις δομές της ΠΦΥ, υπεύθυνων για την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων, τον εντοπισμό - απομόνωση κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση των επαφών τους. Πλήρης - αναλυτική καταγραφή και επικοινωνία όλων των επιδημιολογικών δεδομένων της επιδημίας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Επιστρατεύσεις» αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα(2021-11-16 00:00:00.0)
Οι τραγικές ελλείψεις διαμορφώνουν ξανά εφιαλτική κατάσταση(2021-11-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνες «μετατροπές» και «τροποποιήσεις»(2021-02-23 00:00:00.0)
Νέα «βαφτίσια» ΜΕΘ Covid αντί για άνοιγμα νέων κλινών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα(2021-02-19 00:00:00.0)
Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία της Αττικής(2021-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ