Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «κενό» των χρυσαυγιτών θέλει να καλύψει το κόμμα του Βελόπουλου

Σε ξενοφοβικό παραλήρημα επιδόθηκε χτες ο Κυρ. Βελόπουλος, ενώ τόσο αυτός όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας, κατέφυγαν σε ωμό αντικομμουνισμό. Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο Κυρ. Βελόπουλος απροκάλυπτα πρότεινε να πυροβολούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες που περνούν τα σύνορα, φέρνοντας ως παράδειγμα προς μίμηση τον υπουργό Αμυνας της Βουλγαρίας, που κατά τον Κυρ. Βελόπουλο έχει δηλώσει πως όποιος περνάει τα σύνορα θα πυροβολείται.

Με αφορμή αυτήν τη δήλωση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης χαρακτήρισε το κόμμα Βελόπουλου «ξενοφοβικό, ακροδεξιό, ρατσιστικό κόμμα», υπενθυμίζοντας ότι ο ευρωβουλευτής τους ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υπερψήφισαν το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα. Ο Κυρ. Βελόπουλος «απάντησε» με άναρθρες αντικομμουνιστικές κραυγές, όπως «τέρμα πια στην ιδιότυπη ασυλία του ΚΚΕ» κ.ο.κ., ο δε κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Κ. Χήτας, είπε να ζητήσει το ΚΚΕ «συγγνώμη για τη σφαγή των Ελλήνων από τον Στάλιν» και άλλα εμετικά.

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη. Απευθυνόμενος στον αρχηγό και τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, είπε: «Εντάξει, θα την πάρετε τη θέση της Χρυσής Αυγής, μη στεναχωριέστε»...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org