Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Νέα κινητοποίηση για την υπεράσπιση πρώτης κατοικίας

Συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ. σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» καλεί το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους να διαμηνύσουν και στη σημερινή απεργία. Με αφορμή τον προγραμματισμένο για σήμερα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, καλεί τα σωματεία σε προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στο συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στη διεύθυνση Σκουφά 77.

«Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη περιφρουρούμε την απεργία μας και την πρώτη κατοικία», τονίζει.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, σήμερα, μέρα απεργίας, «οι τραπεζίτες θα προσπαθήσουν να αρπάξουν την πρώτη κατοικία μιας οικογένειας που βρέθηκε χτυπημένη από την κρίση». Η οικογένεια προσπάθησε επανειλημμένα να κάνει συμφωνία με την τράπεζα τους τελευταίους 8 μήνες, οι προσπάθειές της όμως συνάντησαν «τοίχο», γιατί «όπως τους ενημέρωναν ψυχρά, η τράπεζα δεν λογαριάζει αν ο άλλος μείνει στο δρόμο, αλλά αν το ακίνητο έχει εμπορική αξία και μπορεί να "πιάσει" τιμή στον πλειστηριασμό». Η οικογένεια που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της τράπεζας ζει με ένα χρωματοπωλείο, ενώ μέλος της είναι καρκινοπαθής!

Το ΠΑΜΕ σχολιάζει το γεγονός ότι η «Alpha Bank» φαίνεται πως πρωτοστατεί στην επίθεση, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια να πλειστηριαστεί πρώτη κατοικία που γίνεται γνωστή τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, «την τελευταία στιγμή η τράπεζα κάλεσε την οικογένεια και με εκβιαστικό τρόπο της ζήτησε να αναγνωρίσει και άλλα χρέη, που είχαν διαγραφεί δικαστικά», καταγγέλλει.

«Η ζήτηση για κατοικία μετά και την ανάπτυξη του "airbnb" έδωσε την αφορμή στις τράπεζες να ξεσαλώσουν και να μη διαπραγματεύονται με τον οφειλέτη», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά, τόσο με την πολιτική της, με τη διαχρονική συνέχεια που έχει αυτή, όσο και με τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας από την κατάσχεση, η οποία αποδεδειγμένα δεν υπάρχει».

Το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει ότι έχει συστήσει Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας, και καλεί εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, να επικοινωνούν μαζί της (τηλ. επικοινωνίας 210 38 33 786).

Κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Σε μια περιοχή όπου το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε να παρελαύνουν βαριά επιχειρηματικά ονόματα που θα έρθουν να επενδύσουν στις παραλίες του δήμου μας, στο Ελληνικό και αλλού, λαϊκές οικογένειες, συνδημότες μας, χάνουν τα χρήματά τους από κατασχέσεις, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους από πλειστηριασμούς. Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν τους "στρατηγικούς επενδυτές" για να κάνουν τις επενδύσεις τους στο Ελληνικό και αλλού, οι ίδιες τράπεζες βγάζουν στο σφυρί σπίτια λαϊκών οικογενειών. Δεν πρόκειται για κάποιο "λάθος" από την "κακή διαχείριση μιας τράπεζας". Απαραίτητη προϋπόθεση για την καπιταλιστική "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται είναι η επίθεση και το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Αλλωστε, μια βασική πλευρά της "εξυγίανσης" των τραπεζών είναι αυτή που αφορά τη διαχείριση των "κόκκινων" στεγαστικών δανείων. "Εξυγίανση" για τους τραπεζίτες σημαίνει: Πλειστηριασμοί, εκβιασμοί, κατασχέσεις».

Νέα δίκη στην Πρέβεζα

Στο μεταξύ, σε μαχητική απάντηση ενάντια στις πρακτικές που εφαρμόζονται για την καταστολή του λαϊκού κινήματος καλεί η Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ, καθώς σήμερα Τετάρτη και στις 9 Οκτώβρη, για τέταρτη φορά, σέρνονται στα δικαστήρια κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οπως μάλιστα υπογραμμίζει η ΚΟ Πρέβεζας, αυτήν τη φορά είναι πιο βαρύ το κατηγορητήριο από πλευράς εισαγγελέα, προκειμένου να δικαιολογηθεί το μένος ενάντια στην πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org