Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Να μην περάσει η κατάπτυστη Συμφωνία

Την έντονη ανησυχία της για την ανανέωση από την κυβέρνηση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα πως:

«Με τη φιλοπόλεμη αυτή Συμφωνία η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας το στρωμένο έδαφος που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, "ξεπλένοντας" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, κάνει ένα ακόμα βήμα στην επικίνδυνη πρόσδεση της χώρας στα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά επεμβατικά σχέδια, που στοχοποιούν τη χώρα μας σε περίπτωση πολέμου.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ και προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί για το λαό και τη χώρα μας.

Καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάπτυστη Συμφωνία. Να καταγγελθεί τώρα η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Καλούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους φίλους και απογόνους, να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, η ΕΕΔΥΕ, ενάντια στη Συμφωνία. Για το κλείσιμο της Σούδας, το διώξιμο όλων των βάσεων, καμία συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Για να γυρίζουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας. Για αποδέσμευση της χώρας μας από τις ευρωατλαντικές λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org