Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Απέκλεισε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις Επιτροπές, με τη στήριξη των φασιστών

Τη μεθόδευση αποκλεισμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη συμμετοχή στις Επιτροπές Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Παπατολίδης, Ιωάννης Στεφανίδης και Θεόδωρος Συμεωνίδης, μετά την αποχώρησή τους από τη διαδικασία συγκρότησης των Επιτροπών.

Η νέα περιφερειακή διοίκηση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση», με τη στήριξη των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, εξασφάλισε με fast track διαδικασίες την απόλυτη πλειοψηφία στις παραπάνω Επιτροπές, με τη διπλή συμμετοχή της παράταξης του κ. Σημιτσή (ΚΙΝΑΛ), τόσο με αντιπεριφερειάρχες όσο και με περιφερειακούς συμβούλους στις Επιτροπές. Η διοίκηση προσμέτρησε την παράταξη του ΚΙΝΑΛ ως παράταξη μειοψηφίας, δίνοντάς της εκπρόσωπο και ως πλειοψηφία και ως μειοψηφία... για να βγαίνουν τα «κουκιά»!

Η διοίκηση δεν αρκέστηκε στην «κυβερνησιμότητα» που ούτως ή άλλως διασφάλισε από τις διευρυμένες αρμοδιότητες του περιφερειάρχη και των Επιτροπών, αλλά με τον αριθμό των μελών που αποφάσισε για τις δύο επιτροπές (9) φρόντισε και να μην υπάρχει καμία φωνή ουσιαστικής αντίθεσης στη στρατηγική τους, αποκλείοντας τη συμμετοχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μοναδικής παράταξης που ασκεί αντιπολίτευση στη βάση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή που ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «τα βρίσκουν» και μοιράζουν καρέκλες στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη στήριξη της ΧΑ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, όπου την πλειοψηφία κατέχει το ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρός του Κώστας Πεφάνης πιέζει τον σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να καθίσει δίπλα στον εκπρόσωπο της ΧΑ, «γιατί έτσι επιβάλλει ο κανονισμός».

«Ας καθίσουν δίπλα του όσοι χρόνια τώρα τρέφουν στον κόρφο τους τέτοια "καλά παιδιά", συμπεριλαμβάνοντάς τους στα ψηφοδέλτιά τους ή δίνοντάς τους θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του δήμου», σημειώνει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο Καβάλας η «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ