Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό των ξεριζωμένων

Να κλείσουν οι «Μόριες» που έχουν γίνει αποθήκες ψυχών στα νησιά και τον Εβρο και να μη δημιουργηθούν νέες, αλλά να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα, όπως και να υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης, ζητά με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Και ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, πατώντας στην πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν μπορεί και δεν έχει βούληση να δώσει λύση και να κοντραριστεί με τις βαθιές αιτίες που γεμίζουν τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα με χιλιάδες κατατρεγμένους.

Οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους όλων των χωρών και κερδισμένους μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, που διαιωνίζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, αποτελούν την αιτία για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Οι αποφάσεις της υπουργικής διαβούλευσης για εκ νέου συζήτηση με την Τουρκία ή και άλλες χώρες στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας - ΝΑΤΟ και Ελλάδας για το Προσφυγικό και οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για ένταση της καταστολής, αποδεδειγμένα ανακυκλώνουν το πρόβλημα και δεν φρενάρουν ούτε τη φτώχεια ούτε τους πολέμους. Βασικές αιτίες που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους της εργατικής τάξης να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει το Μεταναστευτικό υπηρετώντας με συνέπεια τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή της Ασίας και της Μεσογείου και εμπλέκει όλο και περισσότερο το Μεταναστευτικό στα ευρωατλαντικά παζάρια και τις αντιθέσεις.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν οι "Μόριες" - κέντρα κράτησης - hot spots, που έχουν γίνει αποθήκες ψυχών στα νησιά και τον Εβρο. Να μη δημιουργηθούν νέες. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα. Οχι στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά. Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος. Οχι στην κατάργηση του β' βαθμού εξέτασης ασύλου. Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές. Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών. Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργατών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ