Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Κερδίζουμε τη ζωή μας με τη μόνη κερδισμένη ψήφο για το λαό μας!

Ο Γιάννης Δελής σημείωσε ότι «τα φθαρμένα εκβιαστικά διλήμματα που σερβίρονται στο λαό περί "προόδου - συντήρησης" και "μικρότερου κακού" τα έχει σαρώσει η ίδια η ζωή, που βλέπει κάθε μέρα τη δήθεν πρόοδο του ΣΥΡΙΖΑ να συναντιέται με τη συντήρηση της ΝΔ στα μνημόνια, στα σαλόνια του ΣΕΒ, στο λιβάνισμα της ΕΕ και στα εγκώμια του ΝΑΤΟ».

Κάλεσε το λαό να απορρίψει με την ψήφο του τη λογική του «μικρότερου κακού», αλλά και το απατηλό παραμύθι της ανάπτυξης που του πουλάνε «ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, φασιστικά μορφώματα και "assets" του συστήματος τύπου Βαρουφάκη», λέγοντάς του ότι τάχα θα ωφεληθεί από αυτήν αρκεί να μη ζητάει πολλά και να δέχεται την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών, τις «μεταρρυθμίσεις» που τσακίζουν τα δικαιώματά του.

«Αυτή η ανάπτυξη» διερωτήθηκε «τι φέρνει άραγε εδώ στη Θεσσαλονίκη και στο δικαίωμα του λαού να μετακινείται με ασφαλή, σύγχρονα και κυρίως φθηνά Μέσα, αντί γι' αυτό το καθημερινό αίσχος και την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται ο λαός της πόλης με τον ΟΑΣΘ;».

Οπως σημείωσε, «από το Δεκέμβρη του 2019 ξεκινά η εφαρμογή της Οδηγίας της ΕΕ για τις αστικές συγκοινωνίες, η οποία οδηγεί σε μια καπιταλιστική επιχείρηση στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, είτε ιδιωτική είτε δημόσια, που θα λειτουργεί οπωσδήποτε με σκοπό το κέρδος. Αυτό δεν οδηγεί σε τσουχτερά εισιτήρια για τους επιβάτες και σε τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων του;».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, «το Μετρό, σαν σύγχρονο γεφύρι της Αρτας που ξεκίνησε το 2005, χρειάζεται 20 χρόνια, έως το 2025, για να ολοκληρωθεί και ο τελευταίος σταθμός της βασικής του γραμμής, ανεβάζοντας το κόστος κατασκευής του και τα κέρδη των κατασκευαστικών του ομίλων».

Η ίδια «ανάπτυξη», ανέφερε, είναι που οδήγησε την ΕΥΑΘ ΑΕ στην ιδιωτικοποίηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως αποτέλεσμα «κέρδη για τους μετόχους, ακριβά τιμολόγια για το λαό, εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζομένους της, που τους κοροϊδεύει η κυβέρνηση με τη ΣΣΕ, και βλάβες επικίνδυνες στο απαρχαιωμένο της δίκτυο, με διακοπές νερού ακόμα και πολυήμερες», ενώ από την άλλη δεν δίνεται φράγκο για να αντιμετωπιστεί το έντομο που καταστρέφει το δάσος Σέιχ Σου, συνεχίζεται η ρύπανση του Θερμαϊκού από τα βιομηχανικά απόβλητα και πάει λέγοντας.

Αντίστοιχα, συνέχισε, και «για την Υγεία και την Παιδεία του λαού η "ανάπτυξη" αυτή δεν πολυσκοτίζεται. Τι κι αν έκλεισαν τρία νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη; Το πολύ πολύ τώρα καμιά ΤΟΜΥ, με έναν γιατρό και μία νοσηλεύτρια ανά 10.000 ανθρώπους, κι αν δεν σας αρέσει υπάρχουν και τα απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία στα δημόσια κατά τ' άλλα νοσοκομεία, τα οποία στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα! Τι κι αν τα σχολικά κτίρια της πόλης είναι γερασμένα, υποσυντηρημένα και καθόλου ασφαλή, όπως δείχνουν συχνά επικίνδυνα περιστατικά όπως αυτό με την πτώση του ανεμιστήρα; Τι κι αν καθυστερεί επικίνδυνα η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, μιας και η σχετική μελέτη και ο έλεγχος ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν; Δεν ασχολείται με όλα αυτά η "ανάπτυξή" τους». Ομως, πρόσθεσε, «ασχολούμαστε εμείς, γιατί αυτά ορίζουν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας!»

«Το ΚΚΕ», κατέληξε, «ασχολείται με όλα αυτά, όπως και με όλα τα βάσανα των λαϊκών οικογενειών. Και μέσα στη Βουλή, όπου είχαμε από τον Οκτώβρη του 2015 μέχρι τώρα πάνω από 650 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις - Ερωτήσεις και Αναφορές - για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, για όλα τα λαϊκά προβλήματα, μαζί με τροπολογίες και προτάσεις νόμου. Αλλά και έξω από τη Βουλή, αξιοποιώντας αυτή τη δύναμή μας στη Βουλή για το δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος. Και γι' αυτό στηρίζουμε τώρα το ΚΚΕ, που επιμένει όλα αυτά να τα αναδεικνύει και να τα διεκδικεί. Κερδίζουμε τη ζωή μας με τη μόνη κερδισμένη ψήφο για το λαό μας: Την ψήφο στο ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ