Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΗΝΟΣ
Ενίσχυση του ΚΚΕ για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των νησιωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4/2, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, η εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Ντουνιαδάκη, και της υποψήφιας δημάρχου Αννας Μαραβέλια. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μέλη και φίλοι του Κόμματος, καθώς και εργαζόμενοι που τώρα το προσεγγίζουν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συστράτευσης που απευθύνουν οι Οργανώσεις.

Στην τοποθέτησή του, ο Γ. Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης και στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», που ενισχύθηκε με τον «Κλεισθένη». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών, στις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και στο ζήτημα της συγκοινωνίας στο Αιγαίο, με τα νησιά να μένουν αποκομμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα για μέρες, σε συνδυασμό με το πανάκριβο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, σημείωσε ότι «οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι τα δίνουν όλα για την τουριστική ανάπτυξη, ανάπτυξη όμως για τους επιχειρηματίες, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, τα χαμηλά μεροκάματα και τις άθλιες συνθήκες εργασίας».

Αποκάλυψε ότι η πολιτική που τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες είναι η ίδια με αυτή που εμπλέκει το λαό όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους. Ειδικότερα στάθηκε στο ρόλο που παίζει και πρόκειται να παίξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με τις ΝΑΤΟικές αρμάδες να αλωνίζουν στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό.

Η Α. Μαραβέλια, από την πλευρά της, στάθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του νησιού της Τήνου, όπως το Ακτοπλοϊκό, τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας και του Αθλητισμού. Κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν με κριτήριο όλη τους τη ζωή, ξεσκεπάζοντας όλους αυτούς που παρουσιάζονται με το μανδύα του «ανεξάρτητου» και του «ακομμάτιστου», και τόνισε: «Εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν παραμυθιάζουμε κανέναν. Συσπειρωνόμαστε γύρω από την πολιτική πρόταση που στηρίζει το ΚΚΕ και στο πλαίσιο αυτό δρούμε και στην Τοπική Διοίκηση, προσπαθώντας να αναδείξουμε κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα, σε συνδυασμό με αιτήματα βελτίωσης της ζωής του λαού που ζει και εργάζεται στο νησί μας».

Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όσοι παραπλανούν το λαό του νησιού και προσπαθούν να του ρίξουν στάχτη στα μάτια, μιλώντας γενικά και αόριστα για το καλό και την ευημερία του τόπου: «Η ευημερία για εμάς είναι συγκεκριμένη και όχι κάτι αόριστο και "φλου". Ευημερία είναι να ζει ανθρώπινα και αξιοπρεπώς η πλειοψηφία του νησιού μας, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία μας. Αυτή είναι η ευημερία για εμάς και δεν νοείται "όμορφος" και "ωραίος" τόπος με φτωχοποιημένους κατοίκους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε πως «η ενισχυμένη παρουσία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια αναγκαιότητα και η μόνη εγγύηση ότι οι ανάγκες των εργαζομένων, των απλών δημοτών και της νεολαίας του νησιού θα μπαίνουν στο προσκήνιο».

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παρευρισκόμενων στην εκδήλωση, με ιδιαίτερη την παρουσία μαθητών και την τοποθέτηση της Κλαίρης, μαθήτριας Λυκείου, η οποία κάλεσε τους συμμαθητές της που θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά, να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες που έρχονται, ρίχνοντας το σύνθημα «Πρώτη ψήφος αγωνιστική και ανατρεπτική! Πρώτη ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στο ΚΚΕ!».

Την επομένη, ο Γ. Ντουνιαδάκης μαζί με υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Τήνου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Τήνου. Μέσα από τη συζήτηση που έγινε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του νησιού, και κυρίως αυτές που αφορούν τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν οι ειδικότητες του ακτινοδιαγνώστη και του ορθοπεδικού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, με το κόστος να πέφτει ξανά στις πλάτες τους, ενώ απαραίτητος είναι ένας ακόμα παθολόγος ή γενικός γιατρός. Αντίστοιχα, η συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έφερε στο προσκήνιο την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν, αλλά και τη στέγασή τους σε παλιό κτίριο το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ