Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναδεικνύονται ξανά οι συνέπειες των αντεργατικών νόμων και η απελπιστική έλλειψη προσωπικού

Δήλωση στελεχών του ΚΚΕ στο χώρο της Υγείας και υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο της μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας, η Αφροδίτη Ρέτζιου, ο Ηλίας Σιώρας, η Βούλα Πάκου και ο Γιώργος Σιδέρης, στελέχη του ΚΚΕ στο χώρο της Υγείας και υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ντροπή και αίσχος να παραμένουν στο απυρόβλητο δεκάδες και εκατοντάδες πλουτοκράτες που έχουν νόμιμες φορααπαλλαγές και φοροαποφυγές δισ. ευρώ και να κυνηγιούνται πάμπτωχοι μετανάστες, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Πρόκειται για το ίδιο κυνήγι που υφίστανται και Ελληνες πολίτες, όπως οι υπέργηρες γριούλες που πουλούσαν τα περίφημα τερλίκια στις λαϊκές αγορές. Είναι κοινή η μοίρα Ελλήνων και μεταναστών, που απ' την ανέχεια οδηγούνται σε "παράνομες οικονομικές πράξεις".

Το τραγικό συμβάν, για μας που εργαζόμαστε στα δημόσια νοσοκομεία για δεκαετίες, αναδεικνύει για πολλοστή φορά και με δραματικό τρόπο την απελπιστική έλλειψη προσωπικού, παρά τους κομπασμούς της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης ότι έχει κάνει 19.500 προσλήψεις στα χρόνια της διακυβέρνησής της. Οι νοσηλεύτριες δουλεύουν πρωί και νύχτα με ατέλειωτα ωράρια, σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Καθεμιά νοσηλεύτρια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες βαριά περιστατικά στη βάρδιά της. Αυτές είναι οι συνέπειες των αντεργατικών νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων, που σφίγγουν τη θηλιά στα νοσοκομεία. Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό η ρατσιστικού και φασιστικού τύπου ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα, που κανιβαλικά προσβάλλει τη μνήμη της τραγικής μετανάστριας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ψυχίατρος (ψηφοδέλτιο Επικρατείας)

Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό", καρδιολόγος (Α' Αθηνών).

Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΑΤ, νοσηλεύτρια (Β1 περιφέρεια Βόρειου Τομέα).

Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο "Αττικόν", ειδικευόμενος γιατρός (Β2 εκλογική περιφέρεια Δυτικού Τομέα)».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org