Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Τώρα μόνο ΚΚΕ! Για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού!

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συγκέντρωση

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μπροστά στις κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή, ο εργάτης, ο άνεργος, ο καθημερινός άνθρωπος του μόχθου αλλά και κάθε νέο παιδί και εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Γιατί την επόμενη μέρα για το λαό σημασία δεν θα έχει πού θα κάτσει η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο, αν θα έχουμε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας ή συνεργασίας με κάποιο κόμμα συμπλήρωμα, ούτε το αν και πόσα κόμματα μιας χρήσης θα μπουν στη Βουλή.

Αυτό που θα έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο δυνατό θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι εχθρική για το λαό. Ακριβώς γιατί θα είναι άλλη μια κυβέρνηση των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα συνεχίζει να τσακίζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων.

Γιατί το ΚΚΕ, κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, στις μειωμένες απαιτήσεις και τη μοιρολατρία, θα μπει μπροστά, για να οργανωθεί ο αγώνας, η αντίσταση, για να πάρει πίσω ο λαός όλα όσα έχασε, όλα τα κλεμμένα, για να διεκδικήσει όλα όσα μπορεί να έχει.

Γιατί το ΚΚΕ θα φέρνει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα θα λένε στο λαό: Δέξου θυσίες, μη ζητάς πολλά, παραιτήσου από τη διεκδίκηση όσων έχασες, ώστε όλοι μαζί να στηρίξουμε την ανάκαμψη των κερδών και των επενδύσεων, μήπως στο τέλος περισσέψει κανένα ψίχουλο.


Γιατί το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, που βάζουν το λαό μας, τη νεολαία μας σε νέες περιπέτειες.

Γιατί το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αναδεικνύει πως η χώρα μας έχει δυνατότητες, έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα. Ολα αυτά, δηλαδή, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών με μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με εργατική εξουσία. Κι αυτό το σχέδιο του ΚΚΕ συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Το σχέδιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό είναι εχθρικό για το λαό και τα παιδιά του.

Την Κυριακή στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8, όμως, σημασία θα έχει να είναι δυνατό το ΚΚΕ. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός.

Τα δύσκολα είναι εδώ...

Ο εργάτης, ο άνεργος, ο φτωχός αγρότης και αυτοαπασχολούμενος, ο νέος και η νέα ξέρουν πως στις 7 Ιούλη η σκυτάλη της αντιλαϊκής διαχείρισης θα αλλάξει χέρια, όμως, αυτός και η οικογένειά του θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη με τα προβλήματα, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα.


INTIME NEWS

Γιατί ξέρουν καλά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, πέρα από τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ για ισχυρή ανάπτυξη για όλους και τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, θα είναι εδώ όλοι οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες που τα γεννούν. Ξέρουν πως την επόμενη μέρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους μειωμένους μισθούς και τις συντάξεις, τους απογειωμένους φόρους, την εμπορευματοποιημένη Παιδεία και Υγεία.

Γιατί είναι εδώ και παραμένουν οι εφαρμοστικοί νόμοι και των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν τολμά να μιλήσει για κατάργησή τους.

Ο ελληνικός λαός θα έχει να αντιμετωπίσει νέα μέτρα. Αυτά που ήδη περιγράφονται στις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις, που όλοι τους αποδέχονται, γιατί το κράτος, όπως λένε, έχει συνέχεια, γιατί δεν πρέπει να διαταραχθεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

Θα έχει να αντιμετωπίσει τη θηλιά του δημόσιου χρέους, αυτή που του έβαλαν στο λαιμό όλες οι κυβερνήσεις. Θηλιά που του έδεσε πιο σφιχτά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή της για ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Θα έχει να αντιμετωπίσει την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την ελαστικοποίηση των ωραρίων και των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς, όλα αυτά τα οποία αποτελούν «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Θα έχει να αντιμετωπίσει νέο ξεζούμισμα, γιατί το κεφάλαιο θα πιέζει για νέες παροχές και φοροελαφρύνσεις, που ήδη έχει εξασφαλίσει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ.

Θα έχει να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, αυτές που ξέρει πως τον βάζουν σε μπελάδες γιατί έχουν μετατρέψει τη χώρα του σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, δηλαδή σε μαγνήτη επιθέσεων.

Θα έχει, με δυο λόγια, να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση η οποία όλα τα παραπάνω θα τα πει στις προγραμματικές της δηλώσεις, θα τα φέρει στη Βουλή με τα επόμενα νομοσχέδιά της, θα τα «τρέξουν» οι υπουργοί και τα στελέχη της.

...και στα δύσκολα ο λαός χρειάζεται μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ

Ποιος, λοιπόν, θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεολαία και απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση, που, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το νέο συσχετισμό που έχει διαμορφωθεί και δεν φαίνεται να ανατρέπεται, θα είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ;

Μπορεί, αλήθεια, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδείχτηκε το παιδί για όλες - μα για όλες - τις δουλειές;

Ψήφισε ένα μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε τρία. Βάθυνε την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ παραχωρώντας νέες βάσεις στους φονιάδες του ΝΑΤΟ, «στρατολογώντας» άλλη μία χώρα, τη Βόρεια Μακεδονία, στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Εστειλε άλλους στον καναπέ και άλλους ξανά στη ΝΔ, έναν κόσμο που παλιότερα πάλεψε ενάντια στη σημερινή βαρβαρότητα. Βάφτισε «αριστερή» τη δεξιά πολιτική που εφάρμοσε.

Εστρωσε το έδαφος για να ενισχυθεί το TINA («there is no alternative» = δεν υπάρχει εναλλακτική). Μία λογική επιζήμια για τους λαούς και ταυτόχρονα βολική γι' αυτούς που έχουν την εξουσία.

Μπορεί, αλήθεια, απέναντι σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση να είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ;

Μα αυτό, εκτός του ότι έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει κριθεί για το αντιλαϊκό του παρελθόν, σήμερα δηλώνει ξανά έτοιμο να στηρίξει τη ΝΔ, για να κάνει κυβέρνηση.

Ούτε φυσικά μπορεί ο ελληνικός λαός να εμπιστευθεί τα «κόμματα μιας χρήσης». Κόμματα μιας χρήσης, που σπρώχνονται από το σύστημα, για να βάλουν τρικλοποδιές, παγίδες στο λαό, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη. Ο οποίος δεν διστάζει να δηλώσει πως θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ, ενώ αναμασά τα παραμύθια για κάποια αλλαγή της ΕΕ εκ των έσω, λες και η ΕΕ είναι εξωραϊστικός σύλλογος που περιμένει τον Βαρουφάκη να την εξωραΐσει. Αλλά και το κόμμα του Βελόπουλου, που και εδώ στη Βόρεια Ελλάδα είχε την τιμητική του από τα διάφορα κανάλια του συστήματος, γιατί, όταν δεν πουλάει κηραλοιφές και δεν συνομιλεί με τον Ιησού, προσβάλλοντας τους πιστούς χριστιανούς ορθόδοξους, τον προορίζουν να παίξει το ρόλο μιας δήθεν πιο «σοβαρής» Χρυσής Αυγής.

Δεν συζητάμε βέβαια καν για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, αυτή τη δολοφονική συμμορία, η οποία αφού γκρεμοτσακίστηκε από την τρίτη θέση, τώρα πρέπει να εξαφανιστεί και από τη Βουλή και από παντού.

Δίπλα στο λαό, στη νεολαία, και από τη σκοπιά των συμφερόντων τους, μπορεί να είναι μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Και αυτό το ξέρουν όχι μόνο όσοι μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές, το ξέρουν και όλοι όσοι θέλουν να πάει καλά το ΚΚΕ στις εκλογές, θέλουν να ανεβάσει τα ποσοστά, τις δυνάμεις του, να αυξήσει τους βουλευτές του. Γιατί ξέρουν πως τα δύσκολα είναι εδώ και στα δύσκολα ο λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ.

Σκεφτείτε: Εάν το ΚΚΕ είχε 15% θα μπορούσαν να περάσουν τα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα; Σε καμιά περίπτωση. Να γιατί η μόνη χρήσιμη πραγματικά για το λαό ψήφος είναι μόνο αυτή στο ΚΚΕ.

Σε όλους εσάς λέμε πως η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στα δικά σας χέρια. Πάρτε λοιπόν την απόφαση, φτάστε στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι και ρίξτε το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - καπιταλιστών «αναβαθμίζει» η συμφωνία των Πρεσπών και όχι των λαών

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία, που έγινε κατά παραγγελία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην ενσωμάτωση της γειτονικής χώρας στην ιμπεριαλιστική ένωση του ΝΑΤΟ, όπως άλλωστε προβλέπεται στο άρθρο 2 κιόλας της συμφωνίας, και ήταν και το ερώτημα που τέθηκε στο λαό της γειτονικής μας χώρας.

Στόχος εκείνων των ιμπεριαλιστικών κύκλων που σχεδίασαν το όλο εγχείρημα ήταν και είναι η ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, κι όχι μόνο η γειτονική χώρα.

Μέσω αυτής επιδιώκουν να ασκήσουν ανάλογες πιέσεις και πολιτικές ανατροπές και στη Σερβία, γενικότερα να εμποδίσουν τα ανταγωνιστικά προς αυτούς συμφέροντα άλλων δυνάμεων.

Αυτή η συμφωνία δεν έγινε για να επιλύσει ένα χρονίζον ζήτημα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά για ξένα προς τους λαούς συμφέροντα. Για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, των καπιταλιστών, που προσδοκούν να κερδοσκοπήσουν από τα όποια έργα στις υποδομές «ανοίξουν» και από τη διείσδυσή τους στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Αυτοί «τρίβουν τα χέρια» τους από ευχαρίστηση!

Τα συμφέροντα αυτών των δυνάμεων «αναβαθμίζονται» στην περιοχή των Βαλκανίων, και όχι του εργάτη, του υπάλληλου, της νεολαίας, των λαών, που σε οποιαδήποτε νέα «καμπή» της Ιστορίας θα βρεθούνε και πάλι μπροστά σε κινδύνους.

Η συμφωνία αυτή έριξε «νερό στο μύλο» του αντιδραστικού εθνικισμού και στη δική μας χώρα, αξιοποιήθηκε από δυνάμεις, όπως η ΝΔ, που, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν με τα μπούνια τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Το Κόμμα μας έχει προειδοποιήσει πως οι αλυτρωτισμοί και οι εθνικισμοί είναι τα «εργαλεία» που αξιοποιούνται για να προωθείται η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

Ο κ. Τσίπρας και πρόσφατα ισχυρίστηκε πως με αυτόν τον τρόπο, με τη συμφωνία των Πρεσπών, δήθεν προχωρά η «αδελφοσύνη» των δύο λαών, κι ως παράδειγμα έφερε πως ο ελληνικός στρατός στο εξής θα βρίσκεται στα Σκόπια «για να εγγυηθεί την ασφάλεια της φίλης γειτονικής χώρας!».

Κάποια επίσης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κορδώνονται» στα τηλεοπτικά κανάλια πως αναλάβαμε και την «εναέρια περιπολία» της Βόρειας Μακεδονίας και τα ελληνικά «F-16» θα πετάνε κι εκεί, όπως ήδη το κάνουν πάνω από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, παραλείποντας, βέβαια, να πούνε πως αυτή η «υπηρεσία» αναλαμβάνεται από τη χώρα μας στα πλαίσια των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, για τις οποίες ο ελληνικός λαός πληρώνει 4 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Αλήθεια, από ποιον αόρατο «εχθρό» κινδυνεύουν αυτές οι χώρες και αναλάβαμε την «προάσπισή» τους;

Δεν είναι φανερό πως η «υπηρεσία» αυτή, όπως κι άλλες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, κόντρα σε άλλες μεγάλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία;

Και ας μας πούνε αυτοί που καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια, είναι αλήθεια πως η πτήση ενός «F-16» για μία ώρα κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο 15 χιλιάδες ευρώ; Δηλαδή, πάνω κι από όσα βγάζει το χρόνο στην καλύτερη περίπτωση ένας εργάτης;

Είναι αλήθεια πως μια τέτοια «εναέρια περιπολία» μπορεί να απασχολεί για ένα 4ωρο, δύο (2) «F-16», δηλαδή συνολικά κοστίζουν 120 χιλιάδες ευρώ;

Ας μας πούνε, πόσες μέρες και ώρες το χρόνο παρέχουν αυτήν την «υπηρεσία» στο ΝΑΤΟ αφιλοκερδώς, όταν λένε πως δεν έχουν χρήματα για τις δημόσιες υπηρεσίες και λαϊκές ανάγκες, για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση;

Σε τι ύψη κυμαίνεται ο πραγματικός πακτωλός χρημάτων, που όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, συμφωνούν να τα στερείται ο λαός και να δίνονται για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ;

Σίγουρα είναι πολλές φορές πάνω από το ποσό που μαζεύουν από τον ΕΝΦΙΑ, με τον οποίο έχουν φορτώσει κάθε λαϊκό σπίτι!

Μόνο το ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και στο παζάρι για τα κυριαρχικά δικαιώματα

«Μα αν δεν πετάξουμε τα δικά μας, θα πετάνε εκεί τα τουρκικά!» - είναι ο αντίλογος που ακούμε από ανεγκέφαλα παπαγαλάκια. Κι αυτός ο αντίλογος είναι χαρακτηριστικός για τις σχέσεις που διαμορφώνουν οι άρχουσες ηγετικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Από τη μια, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, σχέση συνεργασίας, αναπτύσσοντας σχέσεις οικονομικές, εμπορικές, πολιτικές και στρατιωτικές, συμμετέχοντας μάλιστα στην ίδια πολιτικο-στρατιωτική συμμαχία, το ΝΑΤΟ. Από την άλλη, σχέσεις ανταγωνισμού, φαγωμάρας, για το ποιος θα είναι ο πιο καλός «μεντεσές» για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική κ.ο.κ.

Τελικά, ποιος κερδίζει από τη συνεργασία τους, όταν αυτή επιτυγχάνεται; Μόνο κάποιοι καπιταλιστές Τούρκοι και Ελληνες και στις δύο χώρες, που βρίσκουν νέους τρόπους να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους!

Ποιος κερδίζει από τους ανταγωνισμούς τους; Πάλι οι λίγοι καπιταλιστές, που αξιοποιούν τον φανατικό εθνικισμό, μόνο και μόνο για να ενισχύσουν την εξουσία των κομμάτων τους, όταν οι εργαζόμενοι έρχονται πιο κοντά στο ενδεχόμενο ενός αιματηρού πολέμου, που πάντα οι λαοί τον πληρώνουν με το αίμα τους!

Κι είναι αλήθεια πως στις μέρες μας, εξαιτίας του ότι έχει αρχίσει να «κόβεται» η πίτα των ενεργειακών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, η αστική τάξη της Τουρκίας έχει σηκώσει υπέρμετρα ψηλά το «μπαϊράκι» της διεκδίκησης του πλούτου που δεν της ανήκει.

Αμφισβητεί μεθοδικά εδώ και χρόνια τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Στηρίζεται γι' αυτό στις «πλάτες» των «συμμάχων» μας, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει εδώ και χρόνια σύνορα στο Αιγαίο. Τα μονοπώλια της ΕΕ «ξερογλείφονται» όταν σκέφτονται τη διείσδυσή τους στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ δηλώνουν «βρείτε τα μόνοι σας» και όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια πιέζουν για μια εξέλιξη στο Κυπριακό, που θα κατοχυρώνει τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Ολοι τους, λοιπόν, με τη στάση τους, έχουν δώσει το «πράσινο φως» για να χτυπήσουν «κόκκινο» οι διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας.

Κι αν γίνει κάτι «θα είμαστε μόνοι μας!», δηλώνει η κυβέρνηση σε μια κρίση ειλικρίνειας. Παραδεχόμενη έστω κι έτσι πως οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, οι πολυδιαφημιζόμενες «στρατηγικές συμμαχίες» με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που όλη την προηγούμενη περίοδο μας τους παρουσίαζαν δήθεν σαν «βράχους» και «στηρίγματα» της ειρήνης, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και της Κύπρου, είναι μόνο «φύκια» που τα πλασάρουν για «μεταξωτές κορδέλες»!

Γιατί οι «μεγάλες δυνάμεις» της Δύσης ενδιαφέρονται αυτήν την περίοδο για δύο πράγματα: Πρώτον, το πώς τα ενεργειακά τους μονοπώλια θα αποκτήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και δεύτερον: Το πώς θα διατηρήσουν την Τουρκία στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, αποσπώντας από την αγκαλιά της Ρωσίας.

Ανάλογες επιδιώξεις, αλλά με διαφορετικές στοχεύσεις, έχουν άλλες «μεγάλες δυνάμεις», όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα.

Ετσι οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας μπορεί να πληρώσουν πολύ ακριβά αυτούς τους ανταγωνισμούς, την εμπλοκή των χωρών μας σε αυτούς.

Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, τα κυριαρχικά δικαιώματά της μπορούν να γίνουν «αντικείμενο» διαπραγμάτευσης στο «ανατολίτικο αλισβερίσι» των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ με την Τουρκία.

Το ΚΚΕ τονίζει πως ο εφησυχασμός, που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και η παραπέρα ενσωμάτωση της χώρας στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, με την οποία συμφωνούν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, όλα τα κόμματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες το λαό μας!

Στον αντίποδα όλων αυτών των δυνάμεων στέκεται το ΚΚΕ, που σταθερά παλεύει ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο παζάρι για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αυτό είναι σήμερα και το πραγματικό περιεχόμενο του πατριωτισμού. Και το ΚΚΕ, που προτάσσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, για να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη με τους γείτονες λαούς, για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, είναι η μόνη πραγματικά πατριωτική δύναμη σ' αυτόν τον τόπο.

Είναι η μόνη δύναμη που λέει στο λαό μας ότι υπάρχει διέξοδος, που θα διασφαλίσει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του λαού μας και των γειτονικών λαών. Κι αυτή βρίσκεται σε ρήξη με όσα καθημερινά μαυρίζουν τη ζωή του λαού και τον σέρνουν στον πόλεμο για ξένα συμφέροντα.

Μέχρι την τελευταία ώρα για να μη χαθεί καμία ψήφος για το ΚΚΕ

Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, άσχετα εάν ξέρουμε πως δεν θα αλλάξουν τα πράγματα άρδην για το λαό μέσα σε μια μέρα, δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Μπορούν όμως να βοηθήσουν στο κάτι να αρχίζει να αλλάζει.

Μπορούν να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα. Να ενισχύσουν την αισιοδοξία, την πεποίθηση ότι μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο, να εμποδίσουμε τα χειρότερα, ανοίγοντας τον δικό μας δρόμο, τον δρόμο της ριζικής αλλαγής.

Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, μόνο με την αποφασιστική στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ είναι δίπλα στο λαό και στη νεολαία και εδώ θα μείνει. Μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σταθερά στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, να κάνουν και το επόμενο. Να δώσουν μαζί μας τη μάχη μέχρι και να κλείσει η κάλπη την ερχόμενη Κυριακή για την παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ.

Να πουν ΟΧΙ σε όλη αυτήν την κοροϊδία που βίωσαν, το ξεπούλημα ιδεών και οραμάτων. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει φρένο. Για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο.

Γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές! Γι' αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η ψήφος που μετράει.

Μέχρι την τελευταία μέρα, μέχρι την τελευταία ώρα που θα κλείσει η κάλπη δίνουμε τη μάχη: Να μη χαθεί καμία ψήφος για το Κόμμα μας.

Στις 7 Ιούλη πάμε να ψηφίσουμε και ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό.

Ελάτε μαζί μας. Εστω κι αν έχετε τις επιμέρους διαφωνίες σας, τους ξεχωριστούς προβληματισμούς σας. Εχουμε μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για όλους και όλες.

Στις 7 του Ιούλη έχετε να επιλέξετε, ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς και 2 φασίστες - ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία. Γι' αυτό σας λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής και της καρδιάς μας.

Τώρα μόνο ΚΚΕ. Για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org