Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Με το ΚΚΕ γιατί είμαστε με τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, τη συνέπεια

«Επιτέλους Θεσσαλονίκη. Αλλάξαμε δυο φορές την ημερομηνία αυτής της συγκέντρωσης, για να διευκολύνουμε εκείνο το ντιμπέιτ που δεν έγινε ποτέ, αφού δεν βόλευε καθόλου ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη. Τι να έλεγαν άλλωστε; Και μάλιστα έχοντας απέναντι το ΚΚΕ και κοιτώντας το στα μάτια. Δεν υπάρχει κατάκτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών αυτού του λαού που να μη συνδέεται με αγώνες του ΚΚΕ», σημείωσε η Σεμίνα Διγενή στην αρχή του χαιρετισμού της.

Για να προσθέσει: «Περισσότερα από 100 χρόνια, δεν υπήρξε προσβολή της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, που το ΚΚΕ δεν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αντίστασης. Δες πόσο στοίχισε στη ζωή μας και στα κερδισμένα με αίμα και θυσίες δικαιώματά μας η παραπλάνηση του κόσμου από τη λάθος εικόνα που έδιναν οι καθεστωτικοί φακοί στην Ιστορία, στους αγώνες και στις θέσεις αυτού του κόμματος. Δεν είμαστε ίδιοι με όλους αυτούς. Αυτοί είναι με τους λίγους και τους προνομιούχους. Εμείς με τους πολλούς, τους μη προνομιούχους. Είμαστε όλοι εδώ μαζί και δίπλα στο ΚΚΕ, γιατί σ' αυτό ανήκουμε. Είμαστε με την πλευρά της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της συνέπειας, των αγώνων, των αρχών. Είμαστε με το ΚΚΕ γιατί θέλουμε να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, μαζί με τους αυθεντικούς αριστερούς και όχι με τους επικίνδυνα μεταμφιεσμένους, που διέσυραν το όνομα της αριστεράς, έστρωσαν το δρόμο για τη δεξιά επέλαση και ετοιμάζονται για νέες συμπράξεις, νέες εξυπηρετήσεις, νέα γκεστς».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν κόμματα και «διάττοντες αστέρες» τύπου Βελόπουλου και Βαρουφάκη, και τόνισε: «Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, τους γονείς και κυρίως τα παιδιά μας, να αφήσουμε την Κυριακή το θέμα στην τύχη του. Δεν θα απέχουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί στην κάλπη, όπου θα συναντήσουμε τέσσερις επικίνδυνους και αμετανόητους μνημονιακούς, δύο φασίστες ακροδεξιούς και το ΚΚΕ».

«Δεν θέλουμε», υπογράμμισε, «να προχωρήσουμε με κανέναν απ' αυτούς, στο δρόμο της ΕΕ και του συστήματος, δεν συναντιούνται πουθενά μαζί μας και με τη ζωή που ονειρευόμαστε, με τις ανάγκες ιδιαίτερα των νέων, με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Τους ξέρουμε, τους ζήσαμε, τους πληρώσαμε, εμείς έχουμε ιστορική μνήμη. Αλίμονο σε όσους ξεχνούν. Οσοι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει, ας απεγκλωβιστούν από προκαταλήψεις. Κι όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, ας ψηφίσουν με λογική, αξιολογώντας πράξεις και όχι λόγια, μελετώντας Ιστορία. Για να γκρεμίσουμε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από παντού. Στις 7 Ιουλίου είναι στο χέρι μας να γίνει αυτό που θέλουμε εμείς. Να έχουμε ένα ισχυρό ΚΚΕ, τη μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση. Τη μόνη δύναμη που αν είναι ισχυρή, υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε κάποια πράγματα τώρα, όχι στο μακρινό και άγνωστο μέλλον. Με τη νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ