Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΤΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις αθλιότητες του ΜΕΡΑ25

Θα πέσει στο κενό η προσπάθειά τους να πλαγιοκοπήσουν δυνάμεις του ΚΚΕ, σημειώνει η ΤΟ του Κόμματος

Τις αθλιότητες του ΜΕΡΑ25 στα χωριά της Δυτικής Υπαίθρου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οσο προχωράνε οι μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, επιβεβαιώνεται καθημερινά ο ρόλος του κόμματος του Βαρουφάκη. Οτι είναι ένα ακόμα κόμμα του συστήματος με πολύ συγκεκριμένο ρόλο, να ανακόψει τη συσπείρωση προοδευτικών, αριστερών ανθρώπων, που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συστράτευσή τους με το ΚΚΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη τον έχουν αναλάβει σε τοπικό επίπεδο οι υποψήφιοί του, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υποψήφιό του στη Β' Θεσσαλονίκης, Πετρίδη Ανέστη, γνωστό τυχοδιώκτη, που εδώ και καιρό δεν έχει πια καμία σχέση με το ΚΚΕ. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος γυρνάει στα χωριά έχοντας σαν μοναδικό στόχο να κόψει ψήφους από το ΚΚΕ. Απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι γνωστοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, στους οποίους και ζητά να τον ψηφίσουν λέγοντας ότι και αυτός είναι ΚΚΕ, άσχετα αν κατεβαίνει με άλλο κόμμα!

Προφανώς και δεν μας προξενούν εντύπωση οι συγκεκριμένες αθλιότητες, τις έχουμε ξαναζήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Αλλωστε, τη γραμμή την δίνει ο ίδιος ο Βαρουφάκης, λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε το ΜΕΡΑ25 θα ψήφιζε ΚΚΕ, με σκοπό να ψαρέψει σε θολά νερά. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες... που λέει κι ο λαός.

Ο,τι όμως και να δηλώνουν, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

 • Ψήφισε ΝΑΙ με επιστολική ψήφο στο 3ο μνημόνιο.
 • Βάφτιζε "θεσμούς" την τρόικα και κορόιδευε έναν ολόκληρο λαό, λέγοντας ότι αυτό είναι καλό για ψυχολογικούς λόγους.
 • Ελεγε ότι συμφωνούσε με το 70% του 2ου μνημονίου και πως στο 30% θα βάλουμε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ να κάνει δουλειά. Θυμίζουμε μόνο ένα από τα εργαλεία, που είναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας...
 • Ελεγε πως το "σκίσιμο του μνημονίου" λεγόταν προεκλογικά για συμβολικούς λόγους και πως δεν θα το έκανε ποτέ.
 • Είναι αυτός που δηλώνει σήμερα έτοιμος να συμμετέχει σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

Ο Βαρουφάκης είναι αυτός που ψήφισε ΝΑΙ:

 • Στην αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 23% από 13% σε όλα τα συσκευασμένα και βιομηχανοποιημένα βασικά τρόφιμα, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους λογαριασμούς ύδρευσης.
 • Στο διπλασιασμό του φόρου εισοδήματος, στο 26% από το πρώτο ευρώ (από 13% που ήταν) στους φτωχούς αγρότες.
 • Στην αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ενσωματώθηκε στο φόρο εισοδήματος.
 • Στη μείωση στα επιδόματα θέρμανσης.
 • Στη μείωση του ακατάσχετου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία.
 • Στην άρση κάθε παρεχόμενης προστασίας των λαϊκών οικογενειών από τα "νύχια" των τραπεζών.
 • Στις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια αντιπάλεψε τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν.

Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης ή και αν θα μπουν κόμματα "μιας χρήσης" στη Βουλή. Σημασία, όμως, θα έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Η πρόθεση του ΜΕΡΑ25 να πλαγιοκοπήσει δυνάμεις του ΚΚΕ είναι εμφανής και θα πέσει στο κενό.

 • Γιατί θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεολαία και απέναντι στη νέα κυβέρνηση, που θα συνεχίσει τη σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική
 • Για τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση
 • Στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σου!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org