Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Σε ανταγωνισμό με Μητσοτάκη για το ποιος τσακίζει «καλύτερα» το λαό

Τη δικομματική κοκορομαχία με τον Κυρ. Μητσοτάκη, στη βάση ποιος είναι ικανότερος να εξυπηρετήσει την επομένη των εκλογών τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πατώντας πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνα σχέδια για λογαριασμό του κεφαλαίου, υπηρέτησε και χτες ο Αλ. Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξή του σε περιφερειακά κανάλια.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι ζητούν «λευκή επιταγή» για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ΔΝΤ, αντιτάσσοντας ο Αλ. Τσίπρας το δικό του μείγμα διαχείρισης: «Εχουμε ήδη καταθέσει ένα σχέδιο (...) Καταθέσαμε σε έναν ειδικό λογαριασμό 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους κόπους του ελληνικού λαού και είπαμε στους Ευρωπαίους εταίρους αυτό είναι το "μαξιλάρι" της ασφάλειας για σας, ότι θα πάρετε τα λεφτά σας ώστε να μειωθούν τα πλεονάσματα του 2020 και μετά κατά 1%, χωρίς να παραβιαστεί η συμφωνία με τους δανειστές μας».

Για το Σκοπιανό, εγκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για υποκρισία στην υπόθεση του ονόματος, την ώρα που αποδέχονται όλοι τους την ευρωΝΑΤΟική βάση της συμφωνίας των Πρεσπών και την παραπέρα διείσδυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, καλλιέργησε τον εφησυχασμό ότι οι διακρατικοί οργανισμοί του κεφαλαίου και οι λυκοσυμμαχίες με άλλα κράτη της περιοχής εγγυώνται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη. Δεν απέκλεισε, βέβαια, τον κίνδυνο «ατυχήματος» στο Αιγαίο, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι όσα διαφήμιζε πριν δεν διασφαλίζουν καμία ειρήνη και σταθερότητα. Εξήρε την παραχώρηση βυθοοικοπέδων στα νότια της Κρήτης στην κοινοπραξία «ExxonMobil» - «Total» - ΕΛΠΕ, αναπτύσσοντας το όραμα ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων «να γίνει ένας μεγάλος ενεργειακός κόμβος στην περιοχή».

Διαφήμισε την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στην έκφραση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για το αστικό πολιτικό σκηνικό και μετεκλογικά. Τόνισε ότι τον έχουν «αγκαλιάσει όλοι οι Σοσιαλιστές ηγέτες, η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» ενώ «η κα Γεννηματά αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκανδαλολογίας και μπόχας συνέχεια από τις αλληλοκατηγορίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ(24/6/2020)
Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο(19/9/2019)
«Εγγύηση» για το κεφάλαιο και από τη θέση της αντιπολίτευσης(27/7/2019)
Αλλη μια κοκορομαχία(20/11/2018)
Πλειοδοτούν και στο δόγμα «νόμος και τάξη»(4/11/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org