Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Μήνυμα στήριξης του ΚΚΕ η μαζική συγκέντρωση

Στην πλατεία Π. Μακρή μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Παρασκευή 28/6 στην προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Καισαριανής του ΚΚΕ στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών Κανέλλα Γεωργοπούλου.

Παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Νότιου Τομέα Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, και Ευανθία Ρουτζούνη, εργαζόμενη στον όμιλο ΟΤΕ, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ. Επίσης, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος.

Στο χαιρετισμό της η Κ. Γεωργοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων: «Στην Καισαριανή, της βαριάς Ιστορίας και των αγώνων, δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί, η λογική του "μικρότερου κακού" και η υποταγή στα δύσκολα. Ξέρουμε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε σε μας και όλα όσα κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές ήρθαν μετά από σκληρούς και όμορφους αγώνες. Στην Καισαριανή έχουμε πολλά να πούμε για το τάχα αριστερό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που στις πρόσφατες τοπικές εκλογές διηύθυνε το μέτωπο της αντίδρασης. Ολοι χώρεσαν σ' αυτό το μέτωπο, όλοι χρήσιμοι για να χτυπηθεί το ΚΚΕ, ο κομμουνιστής δήμαρχος και η δημοτική αρχή που τους χάλαγε τα σχέδια».


Υπογράμμισε ότι «στην κάλπη στις 7 Ιούλη αναμετρώνται δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Στο ένα είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό (...) Το άλλο είναι το δικό μας στρατόπεδο. Εκεί που ακουμπάνε η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, οι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες που ασφυκτιούν. Αυτό το στρατόπεδο εκφράζει το δίκιο, την ομορφιά της τίμιας δουλειάς και της νιότης του κόσμου, την προοπτική για μια καλύτερη ζωή, με τα μέσα που παρέχουν η επιστήμη και η τεχνολογία στον 21ο αιώνα». Και κάλεσε το λαό της πόλης, ανεξάρτητα από τις πρόσφατες επιλογές του, πηγαίνοντας ξανά στην κάλπη στις 7 Ιούλη να ψηφίσει το ΚΚΕ.

Απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, όρθιο, μαχητικό και δυνατό ΚΚΕ

Στην ομιλία του ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεσμεύονται στον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης, που υπόσχεται παραπλανητικά ότι η κοινωνική ευημερία θα έρθει μέσα από την ανάκαμψη και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και την προσέλκυση νέων επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα κέρδη δεν πέφτουν από τον ουρανό και οι όμιλοι δεν επενδύουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το καπιταλιστικό κέρδος προϋποθέτει και απαιτεί ξεζούμισμα των εργαζομένων, αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης και κρατική πολιτική που παίρνει από το λαό και δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν μας ζητούν να συγκρίνουμε τα προγράμματά τους για να επιλέξουμε το "μικρότερο κακό". Αυτό που αν το αποδεχθούμε, μας στέλνει διαρκώς να αναζητούμε διαφορές ανάμεσα σε προγράμματα που εξασφαλίζουν τη σφαγή μας, αφού θεωρούνται δεδομένα τα όρια που θέτουν το κεφάλαιο και η ΕΕ και τα οποία προβάλλονται παραπλανητικά ως αντοχές της οικονομίας».

«Στον αντίποδα όλων αυτών που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον σημερινό βάλτο της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, στέκεται όρθιο, μαχητικό και δυνατό το ΚΚΕ», συνέχισε. «Φωτίζει με το Πρόγραμμά του ότι υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες να ζήσουμε πολύ καλύτερα, να έχουν όλοι δουλειά χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να εργάζονται λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας. Φυσικά, δεν πετάμε στα σύννεφα. Γνωρίζουμε ότι ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δεν επιτρέπει άμεσα μια ριζική αλλαγή πορείας. Μεγάλη ευθύνη για τη συντηρητικοποίηση μεγάλου μέρους του λαού έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφάνισε ως μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποτελεί λοιπόν πραγματική επίδειξη θράσους το "προοδευτικό προσκλητήριο ενάντια στην επιστροφή της δεξιάς" από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έσπειρε την απογοήτευση, "ξέπλυνε" την πολιτική μνημονίων διαρκείας, συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, έδωσε μάχη για να ηττηθούν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, από την Καισαριανή έως την Ικαρία, και δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με ένα μέρος της δεξιάς την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα, στις 8 Ιούλη, με δεδομένη την επίθεση του κεφαλαίου, μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός για να οργανώσει την αντεπίθεσή του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ