Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Υπάρχει δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα και είναι το ελπιδοφόρο σχέδιο του ΚΚΕ

«Δίνουμε με αισιοδοξία και ισχυρή θέληση τη μάχη μέχρι την τελευταία μέρα για να βγει πιο ισχυρό το ΚΚΕ! Για να δυναμώσει η αντίσταση απέναντι σε μια αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται από διαδοχικές κυβερνήσεις, αλλά και για να δυναμώσει η αντεπίθεση, για πραγματικές κατακτήσεις, αναπλήρωση των μεγάλων απωλειών που είχαμε όλα τα τελευταία χρόνια. Για να βάλουμε όμως και πιο στέρεες βάσεις για μια άλλη προοπτική, την προοπτική της κοινωνικής ευημερίας», ανέφερε στην αρχή του χαιρετισμού του ο Λεωνίδας Στολτίδης.

Οπως επισήμανε, «στις 8 Ιούλη θα είναι εδώ τα μεγάλα προβλήματα, όπως και η κοινή αντιλαϊκή ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, οι συστάσεις των επιχειρηματικών ομίλων και της Κομισιόν, που επί της ουσίας ζητάνε από εμάς, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, να συνεχίσουμε τις μεγάλες θυσίες, για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ομως την καπιταλιστική ανάπτυξη την ξέρουμε καλά και στην περιοχή μας και γνωρίζουμε ότι δεν φέρνει την κοινωνική ευημερία. Γιατί αυτή καταρχήν έχει όρους και προϋποθέσεις, όπως τους χαμηλούς μισθούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, τα φορολογικά δωράκια στους ομίλους που τα φορτωνόμαστε εμείς με φόρους και χαράτσια, αλλά και τις υποδομές για τη διευκόλυνση των επενδύσεων που είναι η άλλη όψη των σημαντικών ελλείψεων σε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή μας».

Αλλωστε, σημείωσε, «στις μεγάλες επιχειρήσεις που καταγράφουν αύξηση τζίρου, κερδοφορία, επενδύσεις και εξαγωγές, τίποτα δεν χαρίζεται στους εργαζόμενους, η κατάσταση δεν βελτιώνεται από μόνη της, όπως στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων».

«Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης βάζει πραγματικά εμπόδια και στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής μας», όπως δείχνουν τα παραδείγματα της απαξίωσης της ΕΛΒΟ, της ΕΒΖ, αλλά και το κλείσιμο του εργοστασίου της «Δέλτα» στο Πλατύ Ημαθίας, η παράδοση - ξεπούλημα του χρυσού της περιοχής σε πολυεθνική εταιρεία, υποθηκεύοντας «το μέλλον των εργαζομένων αλλά και τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος για εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Εξελίξεις που έχουν φαρδιά πλατιά και την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Λ. Στολτίδης υπογράμμισε ότι «υπάρχει δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα! Είναι το σχέδιο που καταθέτει στον λαό το ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο. Σήμερα με οργάνωση στα σωματεία, στους αγροτικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, στα σχολεία και στις σχολές, με ισχυρό ΚΚΕ, βάζουμε εμπόδια, διεκδικούμε πραγματική ανακούφιση για τους πολλούς. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς ώστε αύριο από καλύτερες θέσεις να πετύχουμε τις μεγάλες ανατροπές σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό επίπεδο, που θα επιτρέψουν:

-- Την αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων και την απορρόφηση όλων των ανέργων.

-- Την πραγματική συμμετοχή των εργαζομένων στο σχεδιασμό, υλοποίηση, έλεγχο της παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών.

-- Εισόδημα που να καλύπτει πραγματικά τις μεγάλες ανάγκες.

-- Μείωση του χρόνου εργασίας που επιτρέπει η άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας.

-- Δωρεάν σύγχρονη Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία της μητρότητας αλλά και κατοικία και μεταφορές.

-- Εξασφαλισμένες διακοπές για όλους αλλά και πρόσβαση σε δωρεάν σύγχρονες υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.

Δηλαδή έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της τις κοινωνικές ανάγκες, τους εργαζόμενους και όχι τα κέρδη των λίγων».

Οπως ανέφερε, «το ελπιδοφόρο σχέδιο που καταθέτει το ΚΚΕ για το σήμερα και το αύριο δεν είναι ευχολόγιο. Γιατί η χώρα και η περιοχή μας έχει υπαρκτές μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, πολυάριθμο και έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, ορυκτό πλούτο, σημαντικό αγροτοδιατροφικό τομέα και παραγωγική βάση σε κλάδους της βιομηχανίας. Εμπόδιο στην αξιοποίηση όλων των παραπάνω μπαίνει το γεγονός ότι τώρα το τι παράγεται, με ποιους όρους και με ποιο σκοπό, καθορίζεται από το αν αποφέρει κερδοφορία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Σημείωσε ότι «στις λίγες μέρες που έμειναν, με τη δράση μας μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, δίνοντας όλες τις δυνάμεις μας για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Στους αγώνες μας, στο ΚΚΕ που πάει κόντρα σε αυτό το άδικο σύστημα, βρίσκεται η πραγματική ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org